31.4 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΟΥ ΜΕ ΔΕΣΠΟΤΗ & ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΟΥ ΜΕ ΔΕΣΠΟΤΗ & ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην τέλεση του αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017 – 2018 στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλάμου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Η τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κύριου Προκόπιου Παυλόπουλου, ο οποίος σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό επέλεξε τα σχολικά συγκροτήματα του Γυμνασίου και του Λυκείου του Καλάμου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη στήριξη και συμπαράστασή του στους κατοίκους της πληγείσας από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά περιοχής.

Χαιρετισμό απεύθυναν οι Διευθυντές των δύο σχολείων Ευθυμία Πράντη (Γυμνάσιο) και Χαράλαμπος Δαμουλής (Λύκειο), καθώς και ο Διευθυντής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής
Στέφανος Καπέλλας και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Στη σύντομη ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου, μαζί με τις ευχές για καλή σχολική χρονιά, είπε απευθυνόμενος στους μαθητές «τα χαμόγελα σας, τα φωτεινά σας βλέμματα και η νιότη σας να είναι εκείνα που θα ξαναδώσουν ζωή στο πρόσφατο κατεστραμμένο τοπίο και όλοι μαζί να στείλουμε την ευγνωμοσύνη μας και ένα θερμό ευχαριστώ στην Πυροσβεστική και σε όσους αγωνίστηκαν επί τρεις ημέρες για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή».

Με αντίστοιχα θερμά λόγια σεβασμού και εκτίμησης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος αφού ευχήθηκε με τη σειρά του καλή χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε ο κύριος Πρόεδρος τόσο κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς όσο και στη συνέχεια για την ανακούφιση των πληγέντων και την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Παυλόπουλος εξήγησε στους μαθητές των δύο σχολείων τον λόγο που επέλεξε να βρεθεί κοντά τους την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπροστά στην καταστροφή υπάρχουν δέντρα που αντιστάθηκαν. «Θέλω να σας μεταδώσω αυτή τη θέληση, τη θέληση για ζωή και δημιουργία. Να πάρετε απ’ αυτή την καταστροφή, αυτό το παράδειγμα της αντίστασης στην καταστροφή, της θέλησης για ζωή, της θέλησης για δημιουργία» είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Παυλόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι «Η γνώση δεν αντικαθίσταται με τίποτα.  Το διάβασμα που πρέπει να κάνετε δεν αντικαθίσταται.  Και, κυρίως, μην μείνετε στην πληροφορία.  Είστε μια γενιά που έχει άπειρη πληροφορία. Μην μείνετε σ’ αυτήν.  Μετατρέψτε μαζί με τους δασκάλους σας αυτή την πληροφορία σε γνώση. Κάνετε την γνώση σοφία, πνεύμα.  Μην θεωρήσετε ότι αυτή η γνώση που παίρνετε εδώ στο σχολειό είναι ένα βάρος.  Θα με θυμηθείτε όσοι προχωρήσετε».

Τον αγιασμό παρακολούθησαν επίσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωρωπού, καθώς εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και γονείς των μαθητών. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα