22.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΘΩΟΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΑΘΩΟΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

7 χρόνια μετά αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τα γεγονότα του αγώνα της Κερατέας ενάντια στη κατασκευή-λειτουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή το 2010.

Οι κατηγορίες βάρυναν 7 άτομα και αφορούσαν γεγονότα και συλλήψεις που έγιναν στις 8 Φεβρουαρίου του 2011, τη γνωστή πλέον στην κοινωνική μνήμη των κατοίκων μαύρη Τρίτη, όταν διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλλαν στην πόλη της Κερατέας.

Η τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί θητείας Λεβαντή, Αρετούσα Μακρή, νομικός η ίδια αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο FB:

«ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!!!

Μία ιστορική δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πολύχρονο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, που απονέμει δικαιοσύνη!!
“Το ουσιαστικό δίκαιο ήταν με την πλευρά των κατοίκων. Δεν μπορούσαν να αγνοήσουν το Σύνταγμα και το περιβαντολλογικό έγκλημα που θα συντελείτο στην περιοχή τους. Αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν οι κάτοικοι της Κερατέας ήταν υπέρτερο αγαθό”!!! Ένα μέρος των όσων ανέφερε στην συγκλονιστική αγόρευσή της η Εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προτείνοντας την αθώωση των κατηγορουμένων!
Έτσι λοιπόν μετά από έξι ημέρες δίκης, το Δικαστήριο αποφάσισε:
ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΘΩΟΣ
ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΩΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΘΩΟΣ
ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΩΟΣ
ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛ. ΑΘΩΟΣ
ΛΙΑΓΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΩΟΣ
ΖΕΠΟΣ ΜΗΝΑΣ ΑΘΩΟΣ για τρείς κατηγορίες, μετατροπή τέταρτης κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, για την οποία του επιβλήθηκε εφέσιμη ποινή και άσκησε έφεση.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!»

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα