28.3 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ! ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. Ρ-Π

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ! ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. Ρ-Π

Κατεπείγουσα συνεδρίαση, που κατέληξε σε παρωδία, του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, αφού έγινε επείγουσα, κατέληξε σε αναβολή μετά από απόφαση του δημάρχου, όταν στριμώχτηκε από ουσιαστικές παρεμβάσεις συμβούλων της μειοψηφίας. Η συνεδρίαση λοιπόν που έγινε σήμερα Σάββατο 27  Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι, αρχικά κινδύνεψε να αναβληθεί λόγω μη απαρτίας, αφού οι περισσότεροι σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσίαζαν.

Ακόμα κι όταν επιτεύχθηκε η πολυπόθητη απαρτία ο πρόεδρος δεν μπόρεσε να δώσει πειστική απάντηση ως προς το κατεπείγον της πρόσκλησης, μεσημεριάτικα Σαββάτου παραμονής της εθνικής εορτής, με ένα και μοναδικό θέμα τη Γνωμοδότηση επί της υπό ανάρτηση «Μελέτης Οριοθέτησης Ρέματος Ραφήνας και Συμβαλλόντων Ρεμάτων».

Αποτέλεσμα τούτου, αλλά κι απ’ την εξέλιξη της διαδικασίας, να δημιουργηθούν εντυπώσεις ως προς την εκ προμελέτης αναβολή απ’ τον ίδιο το δήμαρχο ο οποίος για δικούς του λόγους, πιθανά για να παρέλθει ο χρόνος υποβολής ενστάσεων σ’ ένα ζήτημα  υψίστης περιβαλλοντικής σημασίας που βρίσκει απέναντι περιβαλλοντικές οργανώσεις που παλεύουν για τον μη εγκιβωτισμό του Μεγάλου Ρέματος.

Την υποψία ότι η συνεδρίαση ούτως ή άλλως δεν θα κατέληγε σε απόφαση,  ενίσχυσε η απουσία του εισηγητή καθ’ ύλη υπεύθυνου αντιδημάρχου, όπως και της διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, οι οποίοι θα ήταν σε θέση ν’ απαντήσουν στις όποιες ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, αλλά και των ακροατών που ενδιαφέρονται για το κρίσιμο αυτό θέμα. Νέα συνεδρίαση ορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη το βράδυ.   

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα