19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΑΓΚΗ ΖΩΗΣ Η ΑΜΕΣΗ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΠΕΔΥ ΡΑΦΗΝΑΣ...

ΑΝΑΓΚΗ ΖΩΗΣ Η ΑΜΕΣΗ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΠΕΔΥ ΡΑΦΗΝΑΣ –ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Όλο και περισσότεροι τοπικοί παράγοντες ευαισθητοποιούνται στην κραυγή αγωνίας των χρηστών πρωτοβάθμιας δημόσιας υγειονομικής φροντίδας εν μέσω μάλιστα της πρωτοφανούς οικονομικής δυσπραγίας που όλοι βιώνουμε, πολύ δε περισσότερο του προσωπικού του Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου που ζητά την 24ωρη λειτουργία αυτού του μοναδικά εκσυγχρονισμένου κέντρου σε κτιριακό, αλλά πρωτίστως εργαστηριακό εξοπλισμό, να τεθεί επιτέλους στην υπηρεσία των ανθρώπων που το μόνο αγαθό που τους έμεινε είναι η διατήρηση της καλής τους υγείας.

Με χαρά βλέπουμε ότι η δημοσιοποίηση του δίκαιου αιτήματος της 24ώρης λειτουργίας του Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, απέκτησε ακόμα ένα δυνατό υποστηρικτικό πυλώνα , τη δημοτική παράταξη «Μέτωπο Ψηλά», παρέμβαση της οποίας ακολουθεί:    

Το Κέντρο Υγείας του  Δήμου  Ραφήνας-Πικερμίου λειτουργεί με μια υπερσύγχρονη δομή για την κάλυψη της εξωνοσοκομειακής ιατρικής περίθαλψης  δηλ. την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αυτή η δημόσια  παροχή   δίδεται  από  πολλές  ιατρικές μονάδες με υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα  όπως  Οδοντιατρικό, Οφθαλμολογικό, ΩΡΛ, Πνευμονολογικό ιατρείο με τελευταίας γενιάς μηχάνημα σπειρομέτρησης, Παιδιατρικό, Καρδιολογικό, ορθοπεδικά, χειρουργικό, παθολογικά, επειγόντων περιστατικών.

 Δυστυχώς η λειτουργία του περιορίζεται μόνον μέχρι το μεσημέρι αν και τα δημοσιοποιημένα στοιχεία των ιατρικών παροχών  δείχνουν μια αυξητική τάση γεωμετρικής προόδου, ζήτημα που καταδεικνύει ότι όχι μόνον  οι υγειονομικές ανάγκες είναι μεγάλες αλλά και ότι ο κόσμος αναζητά τα περιφερειακά κέντρα,  ακόμη δε περισσότερο  όταν αυτά διαθέτουν και την κατάλληλη σύγχρονη εργαστηριακή και κτιριακή υποδομή.

Συν τοις άλλοις υπάρχει και η δυνατότητα εξυπηρέτησης  των κατοίκων αλλά και των ταξιδιωτών  που εξυπηρετούνται από το λιμάνι της Ραφήνας.  Αντί λοιπόν να διατηρούμε (τουλάχιστον ) αυτό το οποίο υπάρχει και να απαιτούμε την αναβάθμισή του με νέο ιατρικό προσωπικό με σκοπό την  24ώρη λειτουργία του, ενημερωθήκαμε από καταγγελίες εργαζομένων ότι το προσωπικό αποψιλώνεται και μετατίθεται  σε άλλα Κέντρα Υγείας όμορων Δήμων.

Στηρίζουμε   την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ,  της 24ωρης εφημερίας και  με απώτερο σκοπό  την διασύνδεση με το ΕΚΑΒ και την λειτουργική διασύνδεση με το νοσοκομείο αναφοράς, καθώς  και  την πρόβλεψη για πρόγραμμα σχολικής υγιεινής και οικογενειακού προγραμματισμού

Εκ μέρους της Δημοτικής Κίνησης

«Μέτωπο Ψηλά»

Η Δημοτική Σύμβουλος

Αμαλία Τόκα

 

 

 

 

 

 

                

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα