23.7 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ Κ.Υ. Ρ-Π ΓΙΑ 1η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ...

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ Κ.Υ. Ρ-Π ΓΙΑ 1η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ

Το όραμα γίνεται πράξη. Οι προσδοκίες των ανθρώπων που πάλεψαν και παλεύουν για την αναβάθμιση του Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου τώρα δικαιώνονται. Όσοι πιστεύουν στο πρωτεύοντα ρόλο μιας πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας Υγείας σε αναβαθμισμένες υποδομές ικανές να υποστηρίξουν τις κεντρικές μονάδες επαρκώς, με αποτέλεσμα την αποσυμφόρησή τους, ήρθε η ώρα να δρέψουν τους καρπούς των ανιδιοτελών προσπαθειών τους.

Ήρθε επίσης η ώρα για τους Ραφηνιώτες να ξεχάσουν το πάλαι ποτέ ΠΝΑ και να συνειδητοποιήσουν ότι σήμερα στον ίδιο χώρο λειτουργεί το Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, προικισμένο με τις ατέλειωτες υποδομές του κατηργημένου νοσοκομείου.

Ένα Κ.Υ. που μπορεί αν το θελήσει η κεντρική διοίκηση να αποτελέσει μια μικρή μονάδα βραχείας νοσηλείας, τόσο απαραίτητη στην αν. Αττική που στερείται νοσοκομείου, αλλά και των νησιών που εξυπηρετούνται απ’ το λιμάνι της Ραφήνας.

Θα τολμούσαμε να πούμε για μια ολοκληρωμένη νοσοκομειακή μονάδα, αν η συγκυρία που βιώνουμε δεν αποτελούσε ανυπέρβλητο εμπόδιο ακόμα και να ονειρευτούμε κάτι τέτοιο.

Σήμερα, η ιδέα μιας ημερίδας στο αμφιθέατρο του Κ.Υ. Ρ-Π που ξεκίνησε σαν στόχος μιας χούφτας ανθρώπων από την περασμένη άνοιξη, γίνεται πραγματικότητα. Το ιστορικό αμφιθέατρο μέσα στο οποίο, τέλος του 2011 αρχές του 2012, έγινε μια άλλη ημερίδα σταθμός που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της τοπικής ΔΗΜΑΡ και αποτέλεσε την αρχή για την ανακαίνιση-αναβάθμιση του Κ.Υ. στη σημερινή πρότυπη μορφή του.

Στην ημερίδα εκείνη ο τότε υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ Σωτήρης Ζώτος, παραβρέθηκε ακάλεστος και άγνωστος, έγινε ωστόσο γνωστός όταν μίλησε όταν οι ομιλητές είχαν ολοκληρώσει τις ομιλίες τους. Στη συνέχεια γευματίζοντας με τον τότε δήμαρχο Ρ-Π Γιώργο Χριστόπουλο, έπεσε στην κουβέντα το όνομα Αθανάσιος Μαρτίνος, που μετέπειτα αναδείχτηκε στο μεγάλο δωρητή, χάρη στον οποίο απολαμβάνουν οι χρήστες μια υπερσύγχρονη μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως το Κ.Υ. Ρ-Π.

Αυτό το ιστορικό αμφιθέατρο ανακαινίζεται σήμερα για να υποδεχτεί τη διημερίδα υγείας στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, που ξεπέρασε τις όποιες προσδοκίες των διοργανωτών της, καθώς εξελίσσεται στην πρώτη δημόσια διαβούλευση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ενόψει του προς κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Για την ανακαίνιση του αμφιθεάτρου συνέδραμαν ο κ. Θανάσης Μαρτίνος ο οποίος αντικατέστησε όλα τα χαλασμένα καθίσματα και ανέλαβε το γενικό καθαρισμό, μετά το βάψιμο που γίνεται απ’ τη δημοτική αρχή Ραφήνας – Πικερμίου.

Να σημειωθεί ότι για την εκπληκτική μεταμόρφωση που θα αντικρίσουν όσοι είχαν τη τύχη να γνωρίζουν το αμφιθέατρο και πριν την ανακαίνισή του, δούλεψαν αρμονικά οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Παλπατζής, Γιώργος Κοκκόλης, υπό τη σκέπη του δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη και του αντιδημάρχου Βαγγέλη Μπουρνού, με τη σημαντική προσφορά της προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ραφήνας Ηρώς Πούλη, η οποία ως αρχιτέκτων είδε το χώρο και πρότεινε τους κατάλληλους για το χώρο χρωματισμούς.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα