33.4 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού: «Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας δικαιώνει την προσπάθειά μας»

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής τίτλων παρακολούθησης του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου Σαρωνικού, για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018 – 2019.

Το Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της σημερινής δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη, στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης.

Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2018 – 2019, τα οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 250 άτομα, κάλυψαν τις θεματικές ενότητες «Τουρισμός και Φιλοξενία» και «Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία, Αυτογνωσία». Η επιλογή των συγκεκριμένων γνωστικών πεδίων στηρίχθηκε στα αποτελέσματα ειδικής έρευνας, που διεξήχθη μεταξύ των δημοτών, ενόψει της λειτουργίας του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου.

Στη διάρκεια της τελετής, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, απονεμήθηκαν οι τίτλοι στους φοιτήσαντες κατά τη χειμερινή περίοδο, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα σπουδών για το εαρινό εξάμηνο 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν επίσης τη δυνατότητα να εγγραφούν στα νέα προγράμματα, που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 13 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2019. Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στο εαρινό εξάμηνο είναι «Σύγχρονη Ζωή και Υγεία» και «Επιχειρηματικότητα».

Απευθύνοντας χαιρετισμό στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο του Δήμου Σαρωνικού διασφαλίζει το δικαίωμα κάθε πολίτη για συμμετοχή στη γνώση, για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη, ανεξάρτητα από την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο ή την οικονομική του κατάσταση. Είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργία αυτού του θεσμού, αλλά και για το υψηλό επίπεδο της λειτουργίας του κατά το πρώτο αυτό εξάμηνο. Κυρίως, όμως, αποτελεί δικαίωση για εμάς η θερμή ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και η διάθεση των συμπολιτών μας να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι παρακολούθησαν τα μαθήματα, αλλά και τους εξαιρετικούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα του καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ.κ. Ευάγγελο Σαμπράκο και Ιωάννη Παραβάντη. Είμαι βέβαιος ότι η συνέχεια θα είναι εξίσου επιτυχημένη.»

Η φοίτηση στο Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο του Δήμου Σαρωνικού είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους τους πολίτες.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα