26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΠΛΗΓΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΗΣΟΥ ΚΕΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΠΛΗΓΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΗΣΟΥ ΚΕΑΣ

Πέρα κάθε λογικής η απόφαση του Λιμενάρχη Λαυρίου για την απαγόρευση σε σκάφη αναψυχής (φουσκωτά, ιστιοπλοϊκά κλπ.) να προσεγγίσουν  τις παραλίες της νήσου Κέας (Τζιάς) σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στην απόφαση του Λιμεναρχείου Λαυρίου:

«Η ανάγκη λήψης μέτρων για την ασφάλεια των λουομένων στην περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Κέας, καθώς και για την ευταξία στην κίνηση και στην αγκυροβολία σκαφών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

1. Την απαγόρευση, για το χρονικό διάστημα από 21/05/2018 μέχρι 30/09/2018, της πόντισης πάσης φύσεως αγκυροβολίων, της κάθε είδους πρόσδεσης από σταθερά ή μη σημεία των ακτών με την προέκταση σχοινιών, την αγκυροβολία και την κυκλοφορία των επαγγελματικών λέμβων και των μηχανοκίνητων σκαφών (επαγγελματικών και ιδιωτικών), των πάσης φύσεως μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και την προσέγγιση και προσγιάλωση Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίων και μεγάλων σκαφών σε απόσταση μικρότερη των τριακοσίων (300) μέτρων από τις ακτές εντός περιοχής αρμοδιότητας της Λιμενικής Αρχής Κέας ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι σημαντήρες.

2. Την απαγόρευση αλιείας με δίχτυα και παραγάδια σε απόσταση μικρότερη των τριακοσίων (300) μέτρων από τις ακτές και συγκεκριμένα στις θαλάσσιες περιοχές εντός περιοχής δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Κέας όπου συρρέουν λουόμενοι, για χρονικό διάστημα από 21/05/2018 μέχρι 30/09/2018.

3. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής ανεξάρτητα από τις ποινικές και αστικές ευθύνες που συντρέχουν κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις διοικητικές κυρώσεις του άρθρου 157 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, που κυρώθηκε με το άρθρο μόνον του ν.δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261 Α ́), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Το μέτρο αυτό φυσικά θα πλήξει καίρια το τουρισμό του νησιού, που επιπροσθέτως απέχει ελάχιστα απ’ το Λαύριο και συχνά-πυκνά η επικοινωνία γίνεται με κάθε είδους πλεούμενο. Όπως είναι φυσικό η ανεξήγητη αυτή απόφαση βρίσκει αντίθετη τη δημοτική αρχή Κέας και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται αντίδραση εναντίον της.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το δήμαρχο Κέας κ. Γιάννη Ευαγγέλου μας είπε ότι μέχρι στιγμής δεν μπόρεσε να έλθει σ’ επαφή με τον κεντρικό λιμενάρχη κ. Σίμο Νικολόπουλο ώστε να έχει μια σαφέστερη εικόνα για τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση, για την οποία βεβαίως είναι κάθετα αντίθετος.

Ήδη το θέμα μελετάται και θα έρθει άμεσα προς συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για περαιτέρω ενέργειες που θ’ ακολουθήσει η δημοτική αρχή καθώς η εν λόγω απόφαση ενόψει καλοκαιριού θα προκαλέσει πλήθος προβλημάτων στο τουρισμό του νησιού.     

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα