19.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΕΚΤΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Α. ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΜΕ… ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ

ΔΕΚΤΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Α. ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΜΕ… ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου χθες Τετάρτη 15 Μαρτίου, παρουσιάστηκε η μελέτη για την ολοκλήρωση του θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Ραφήνας και αναμόρφωση της πρόσοψης του ήδη έτοιμου κτιρίου, που αποτελεί ακόμα μια δωρεά του μεγάλου ευεργέτη του δήμου κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

Κι ενώ όλοι περίμεναν η μελέτη αυτή να γίνει αποδεκτή χωρίς πολλές κουβέντες, η αλλαγή που παρουσιάστηκε με την αναμόρφωση της εξωτερικής όψης του κτιρίου του θεάτρου εκτός του εσωτερικού χώρου, που αυξάνει κατά πολύ το προϋπολογισμένο ποσό – από 500 χιλιάδες ευρώ στο ενάμιση εκατομμύριο – αποτέλεσε συζήτηση ωρών και κατέληξε στη μη ομόφωνη απόφαση, αφού υπήρξαν δύο λευκές ψήφοι (Τόκα, Ζαφειρόπουλος) και μια υποσημείωση που κατατέθηκε απ’ τη μείζονα μειοψηφία και υποστηρίχτηκε απ’ τη παράταξη Χριστόπουλου.

Η κ. Αμαλία Τόκα επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας, με την ιδιότητα της μηχανικού αναφέρθηκε στο μεγάλο ύψος των 7000 ευρώ ανά τ.μ. που κόστισε η εν λόγω κατασκευή, για να της απαντηθεί απ’ τον υπεύθυνο μελετητή του μεγάλου δωρητή ότι αν γινόταν απ’ την αρχή θα κόστιζε (με σημερινές τιμές) μόλις 1500 ευρώ το τ.μ.

Δικαιολόγησε ωστόσο το δυσανάλογο ύψος της αποπεράτωσης του Θεάτρου λόγω της ανακατασκευής της πρόσοψης του κτιρίου. Υπογράμμισε επίσης ότι το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ θα τύχει μεγάλης έκπτωσης απ’ τον ανάδοχο του έργου, που πιθανά να μειώσει τη δαπάνη στο ήμισυ.

Ο δήμαρχος επίσης απαντώντας στον κ. Φαφούτη της μείζονος ο οποίος τον ρώτησε που θα βρεθεί το επιπλέον ποσό, δήλωσε ότι θα αναζητηθεί χρηματοδότηση απ’ την Περιφέρεια Αττικής.

Παρά ταύτα ο κ. Φαφούτης επέμεινε σ’ ότι είχε ψηφιστεί σε παλαιότερο συμβούλιο για ολοκλήρωση του εσωτερικού χώρου του θεάτρου και μόνο, στον ανάλογο κωδικό ύψους 500 χιλιάδων ευρώ. Οπότε στη θετική του ψήφο προστέθηκε η  υποσημείωση ότι συμπεριλαμβάνει μόνο την αποπεράτωση του εσωτερικού χώρου του Θεάτρου. Μαζί του εκτός της μείζονος, συμφώνησε κι ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Χριστόπουλος.

Με τα ανωτέρω φαίνεται ότι η καχυποψία που υπάρχει σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος Ρ-Π για να αναδείξει ως επίτευγμά του ένα έργο που καλώς ή κακώς κατασκευάστηκε από μια άλλη δημοτική αρχή, κυριαρχεί στη σκέψη πολλών συμβούλων και βέβαια δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα