24.9 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Επιτέλους το Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου, αφού πέρασε μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης επί δέκα συναπτά χρόνια, εγκαινιάζεται απ’ τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 στις 11:00 το πρωί.

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι η ωραία περιπέτεια διάσωσης αρχικά του υγειονομικού χαρακτήρα του πρώην νοσοκομείου Νταού (ΠΝΑ) ξεκίνησε το 2004, όταν μια ομάδα γιατρών, δημοτικών συμβούλων του πρώην δήμου Ραφήνας (Μαυρουδής, Βουδούρης, Χριστόπουλος, Αθανασιάδης) συγκρότησαν την πρώτη επιτροπή υγείας, με κύριο μέλημα τη διάσωση του προαναφερόμενου νοσοκομείου.

Ακολούθησε ο νεοσυσταθείς ιατρικός σύλλογος ανατολικής Αττικής, σε ημερίδα του οποίου ο τότε νομάρχης κ. Λεωνίδας Κουρής, δεσμεύτηκε και πάλεψε για την αναβάθμιση και  λειτουργία  γενικού νοσοκομείου, που έλειπε και λείπει απ’ την περιοχή (Μεσόγεια, Ανατολική & Βόρεια Αττική) στο χώρο του Νταού. Προοπτική που ναυάγησε τελικά.

Στην ίδια ημερίδα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, εντυπωσιάστηκε απ’ την παρουσίαση μονάδας περίθαλψης ασθενών τελικού σταδίου, κατά τα βρετανικά Hospices και εν σχέση με το βραδύ βηματισμό του δημοσίου, η μητρόπολη ήδη λειτουργεί με επιτυχία μία τέτοια  μονάδα  στα Σπάτα και σε λίγο θα παραδοθεί μία ακόμα στο Λαύριο.

Τα τελευταία χρόνια, αφού η όλη προσπάθεια προσπαθούσε να περάσει μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης ιδιοτελών συμφερόντων, ο μεγάλος ευεργέτης της περιοχής Θανάσης Μαρτίνος, ανέλαβε την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων των εξωτερικών ιατρείων του παλιού νοσοκομείου και σήμερα παραδίδεται προς χρήση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ένα υπερσύγχρονο Κ.Υ. που θα αποτελέσει πρότυπο για το μέλλον της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Την ευτυχή κατάληξη της 10ετούς προσπάθειας θα εγκαινιάσει ο ‘‘τυχερός’’ υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Χριστόπουλος, που τα τελευταία χρόνια έτρεξε πολύ για τη ευτυχή κατάληξη, θα έχει την τιμή και τη χαρά να είναι παρών σ’ ένα έργο ζωής, που άπτεται του λειτουργήματός του ως ιατρού.

Την Πέμπτη θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις απ’ τα υπουργικά χείλη για τη λειτουργία του πρότυπου αυτού Κ.Υ. που θα πείσουν κάθε κακοπροαίρετο κριτή της κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.

Ακολουθεί η πρόσκληση:   

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, κ. Γιώργος Χριστόπουλος σας ενημερώνει ότι η 1η Τ.ΠΕ Αττικής διοργανώνει τελετή εγκαινίων του Κέντρου Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου, την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του Κέντρου Υγείας (περιοχή Διασταύρωσης Ραφήνας), παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα