15.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ & ΜΑΤΙ / ΚΑΜΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΠΕΥΚΩΝΑ...

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ & ΜΑΤΙ / ΚΑΜΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΠΕΥΚΩΝΑ & ΣΚΟΥΦΑΙΪΚΑ

Η φρίκη διαδέχεται τον πανικό με το πρώτο φως της μέρας, αναδεικνύοντας όλη την αποτρόπαια εικόνα του πύρινου ολοκαυτώματος που έπληξε τη Ραφήνα. Σε αντίθεση με τα κεντρικά μέσα που δείχνουν κυρίως Μάτι – Κόκκινο Λιμανάκι που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές, με πολλά δυστυχώς ανθρώπινα θύματα, εμείς θα σας περιγράψουμε τη καταστροφή που αντικρύσαμε σήμερα περιδιαβαίνοντας τη γειτονιά μας στη Παλιά Ραφήνα, τον Πευκώνα & τα Σκουφαίικα, όπου η καμένη γη αχνίζει.

Στη πυκνοκατοικημένη Παλιά Ραφήνα, εντός σχεδίου περιοχή (Νέο Σχέδιο Ραφήνας) όπου τα σπίτια περιβάλλονται από μεγάλους κήπους με δέντρα, ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια αλλά δέντρα και οικόπεδα με ξερόχορτα κάηκαν ολοσχερώς. Ευτυχώς οι κάτοικοι ενεργώντας από μόνοι τους μόλις είδαν τις πρώτες φλόγες να πλησιάζουν, εγκατέλειψαν τα σπίτια, ενώ όσοι παρέμειναν έσβηναν εστίες που άναβαν από μεταφερόμενα με τον αέρα φλεγόμενα κλαδιά.

Στο Πευκώνα και τα Σκουφαίικα που τα σπίτια βρίσκονται σε πευκόφυτη περιοχή κάηκαν πολλά. Όλα εξελίχτηκαν αστραπιαία. Τη μια στιγμή έβλεπες τις φλόγες σε μακρινή απόσταση και σε ελάχιστο διάστημα λόγω των ισχυρών ανέμων ερχόταν καταπάνω σου. Απορίας άξιο πως πέρασε η φωτιά της Λεωφόρο Μαραθώνος, που αποτελεί μια αρκετά μεγάλη αντιπυρική ζώνη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχαν αρκετά πυροσβεστικά οχήματα για να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν επιτυχώς ώστε να μη περάσει τη Λεωφόρο. Επίσης δεν υπήρξε καμία ενημέρωση στους κατοίκους οι οποίοι προσπαθούσαν να ενεργήσουν κατά τη κρίση τους.

Το Κ.Υ. Ραφήνας εκκενώθηκε καθώς οι φλόγες πέρασαν μέσα απ’ τη περιοχή του. Ευτυχώς έμειναν επί τόπου δύο πυροσβεστικά οχήματα ώστε να ενεργήσουν αν η απειλή πλησίαζε στις εγκαταστάσεις του. Από θαύμα γλύτωσε με μικρές ζημιές το αλσύλλιο πεύκων που περιβάλλει την εκκλησία του κέντρου. Σήμερα το Κ.Υ. Ραφήνας λειτουργεί κανονικά.

Χθες όταν έγινε η εκκένωση οι εφημερεύοντες του Κ.Υ. Ραφήνας με την επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Νατάσα Ζαρζάλη, πήγαν να ενισχύσουν την εφημερία του Κ.Υ. Σπάτων ώστε να μπορούν να βοηθήσουν σε πιθανές ανάγκες λόγω της πυρκαγιάς που βρισκόταν σε εξέλιξη.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα