28.3 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ

ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ

Σε μια πατρίδα που βαδίζει επτά χρόνια σε μια πρωτοφανή, συνεχή και ολοένα μεγαλύτερη λιτότητα, τα Χριστούγεννα για την πλειοψηφία των Ελλήνων φαντάζουν όπως οι εικόνες που τρεμόπαιζαν στη φλόγα των σπίρτων που άναβε το κοριτσάκι του παραμυθιού για να ζεστάνει την παγωνιά του.

Στην Ελλάδα του «όλοι μαζί μπορούμε», των συσσιτίων, των κοινωνικών παντοπωλείων – φαρμακείων – ιατρείων, των σπιτιών χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό, τι μπορεί να ευχηθεί κάποιος;

Οι ευχές ηχούν πλέον απελπιστικά ψεύτικες, η ελπίδα για τους περισσότερους έχει ξεχαστεί στο πάτο του κουτιού της Πανδώρας κι η αγωνία για το αύριο είναι μόνιμος συνοδός στη καθημερινότητα του καθενός μας.  

Παρόλα αυτά εμείς να ευχηθούμε πάνω απ’ όλα Υγεία, Κουράγιο, Αντοχή για να ξεπεράσουμε τη στενωπό της Σκύλλας και της Χάρυβδης που μας ρίξανε πολιτικές που στόχο έχουν την ευημερία των αριθμών, εις βάρος των ανθρώπων.

Ας ευχηθούμε να επικρατήσει σύνεση στους κυβερνήτες του σκάφους η «ΕΛΛΑΔΑ» που βολοδέρνει στα κύματα, ώστε να προχωρήσουν με ομόνοια και σύμπνοια πριν πέσουμε για καλά στα βράχια.

Ας ελπίσουμε ότι το 2017 θα γίνει η μεγάλη ανατροπή, ώστε η πατρίδας μας να προχωρήσει αναπτυξιακά αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητές της, που είναι οι μόνες που μπορούν να μας βγάλουν απ’ το αδιέξοδο.

Ας κοιτάξουμε σαν λαός μπροστά, προτάσσοντας το ΕΜΕΙΣ έναντι του ΕΓΩ.

 

Από εμάς που μοχθούμε ώστε το kirkinews.gr να παραμένει αντάξιο των προσδοκιών σας και σας ευχαριστούμε για την αυξανόμενη συνεχώς στήριξή σας μέσω της αναγνωσιμότητάς σας, οι καλύτερες ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα & Ελπιδοφόρο 2017!  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα