21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ

Η απάντηση που δύναται να δώσει ο Συμπαραστάτης είναι ότι επί του παρόντος διενεργείται προκαταρκτική εξέταση με τη διαδικασία της κλήσης προς κατάθεση ανωμοτί εξηγήσεων και δεν έχουν αναφερθεί από τον κ. Εισαγγελέα (μόνο αρμόδιο) κάποιοι ως κατηγορούμενοι.

Επίσης σε ότι με αφορά ως Συμπαραστάτη, γνωρίζω ότι τα στοιχεία που κατέθεσα για το αποχετευτικό της περιοχής μας – που είναι πολλά και σοβαρά – δεν αφορούν υπό οποιαδήποτε έννοια μόνο το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, αλλά κυρίως κρατικές υπηρεσίες και οργανισμό – δημόσια επιχείρηση, που θα διερευνηθούν όμως όπως ορίσει κατά την κρίση του ο κ. Εισαγγελέας.

Από τη μεριά μου είμαι διατεθειμένος σε επόμενο στάδιο να δηλώσω και «παράσταση πολιτικής αγωγής», εφόσον μου το ζητήσουν οι δημότες, για καλύτερη παρακολούθηση της υπόθεσης και για το συμφέρον της περιοχής μας. 

Όσον αφορά τώρα τις κλήσεις – κάλεσμα του Εισαγγελέα προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, δύναμαι να κάνω τις εξής παρατηρήσεις – επισημάνσεις:

  1. Το αρχικό έγγραφο του Προανακριτικού Τμήματος (αριθ. πρωτ: 151/18.4.2017) έφθασε και πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου στις 19.4.2017 λαμβάνοντας αριθμό : 3870 και μνημονεύοντας τον αριθμό (κωδικό) του αρμόδιου «Εισαγγελικού Γραφείου» (Ε.Γ. 81/16/175), κάτι σημαντικό για όσους γνωρίζουν και θέλουν αμέσως να εντοπίσουν το περιεχόμενο της  υπόθεσης που φυσικά δεν αφορούσε υπόθεση στην οδό Αρίωνος, αλλά το αποχετευτικό – συνολικά.
  2. Η Εισαγγελική παραγγελία με ημερομηνία 20.3.2017 αναφέρει ρητά : «Ληφθούν έγγραφες εξηγήσεις Δημάρχου και μελών Δημοτικού Συμβουλίου κατά επίδικο χρόνο». Αυτό και μόνο – Τίποτα άλλο δεν αναφέρει η παραγγελία και δεν είναι πλέον μυστικό. Τίποτα άλλο, ούτε συγκεκριμένο ερώτημα. Πράγμα που σημαίνει ότι οι καλούμενοι Δ.Σ. και ο Δήμαρχος περιόδου 2015 (έκαστος χωριστά ή με κοινό υπόμνημα όσοι το επιθυμούν) θα πρέπει κατά βούληση και σύμφωνα με το νόμο να τοποθετηθούν επί του περιεχομένου της δικογραφίας, συνολικά. Δηλαδή επί του θέματος – υπόθεσης – δικογραφίας του αποχετευτικού που παραλαμβάνουν ως δικαιούμενοι αντιγράφου.
  3. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι δημ. σύμβουλοι και ο δήμαρχος καλούνται για απολογία οπότε λανθασμένα (ή σκόπιμα;) αναφέρει έτσι η Πρόσκληση της οικονομικής Επιτροπής (αρ. 4816/2.5.2017) του Δήμου Ρ-Π;

Μήπως όμως κάποιοι θέλουν να φοβίσουν τους Δ.Σ. και γιατί;

  1. Αντίθετα όπως προκύπτει και από την προηγούμενη επί του θέματος Εισαγγελική παραγγελία (15.4.2016), πρόκειται για κλήση προς κατάθεση «ανωμοτί εξηγήσεων» (δηλαδή χωρίς όρκο)
  2. Σε τι αποσκοπεί άραγε και τι διακυβεύεται από την εσπευσμένη και απολύτως μεθοδευμένη (προφανώς προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπών και εντολών) εισήγηση και απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Ραφήνας – Πικερμίου (πάντα υπό το βάρος και το κλίμα της προαναφερόμενης δικογραφίας για το ΚΕΛ – Τυχαίο;) για ορισμό δικηγόρου που θα γνωμοδοτήσει περί «της δυνατότητας ή μη παραίτησης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου από την Αίτηση Ακύρωσης και τους Πρόσθετους Λόγους κατά του π.δ. 27/27-8-2014 περί επικύρωσης οριογραμμών τμήματος του ρέματος Ραφήνας»; Απαράδεκτη μεθόδευση σε βάρος της νομιμότητας, του δημοσίου συμφέροντος και ιδίως σε βάρος των τοπικών συμφερόντων, ένεκα απεμπόλησης δικαιωμάτων του Δήμου στον αγώνα για σωστό έργο – μελέτη, κλπ, διευθέτησης στο «Ρέμα Ραφήνας». Μήπως γιατί κατόπιν της από 27.4.2017 ενημέρωσης της Περιφέρειας Αττικής από τον ΣτΔΕ δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί νόμιμα η ΜΠΕ του ΚΕΛ; ΠΡΟΣΟΧΗ πάντως γιατί οι συνδράμοντες Δ.Σ. ενδεχομένως κληθούν για νέες εξηγήσεις
  3. Και μια επισήμανση : Η παραλαβή της δικογραφίας από κάθε δημοτικό σύμβουλο δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης τοποθέτησής του και αφού η δικογραφία λαμβάνεται από όλους τους δικαιούχους γιατί αυτοί να μη μπορούν να συζητήσουν επί του περιεχομένου της δικογραφίας και συλλογικά εντός συνεδρίασης δημοτικού Συμβουλίου, ενδεχομένως σε κλειστή συνεδρίαση ; Αν όχι ποιοι το φοβούνται;

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα