24 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓOΠΟΥΛΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓOΠΟΥΛΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Αθήνας με θέμα την εκπαίδευση των παιδιών που φιλοξενούνται σε ειδικούς προς τούτο χώρους, σε κατά τόπους δήμους.

Τη σύσκεψη προκάλεσαν οι Γ.Γ. Παιδείας κ. Ιωάννης Παντής και Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βασίλης Παπαδόπουλος στο δημαρχείο της Αθήνας, όπου εκτός του οικοδεσπότη δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη, ο μόνος δήμαρχος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ήταν ο κ. Πιστικίδης απ’ τη Ραφήνα-Πικέρμι.

Οι παρεμβάσεις του κ. Πιστικίδη σχετικά με το θέμα κρίθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, καθώς τόνισε ότι η φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία δε μπορεί να γίνει απότομα, αλλά χρειάζεται χρόνο ώστε να ενημερωθούν ενδελεχώς οι τοπικές κοινωνίες για να δεχτούν αγόγγυστα το αποτέλεσμα. Επίσης πρότεινε στη περίπτωση των προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στους όμορους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα να επιλεγεί ένα σχολείο στον ένα ή τον άλλο δήμο, με την υποχρέωση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής η φροντίδα της μεταφοράς των παιδιών στο σχολείο.

Τούτο διότι οι δήμοι είναι αδύνατο να επωμιστούν επί πλέον υποχρεώσεις, αυτών που ήδη θα επιβαρύνονται με τη χρήση του σχολείου, φωτισμός – θέρμανση – καθαριότητα, απ’ τα προσφυγόπουλα.

Επί του παρόντος έχουν επιλεγεί ανά την Επικράτεια πέντε δήμοι τα σχολεία των οποίων θα υποδεχτούν μαθητές προσφύγων, με δύο στην Αττική. Ο ένας στον Ελαιώνα Αθήνας κι ο δεύτερος στο Λαύριο.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα