27.7 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Κοσμοσυρροή στο σημερινό εορτασμό των Θεοφάνειων στο Μητροπολιτικό ναό της Παντοβασίλισσας Ραφήνας, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος στην εμπνευσμένη ομιλία του τόνισε την ελπίδα που δίνει η σημερινή μέρα.

Όπως η άνυδρη έρημος, είπε, ρούφηξε το αγιασμένο νερό της βαπτίσεως του Θεανθρώπου, όπως απέκτησε λαλιά ο άλαλος, όπως στάθηκε γερά στα πόδια του ο παράλυτος με τη χάρη του Θεού, έτσι κι ο λαός μας, έτσι κι η πατρίδας μας θα σταθεί ξανά στα πόδια της χάρη στην ελπίδα που μόνο ο Θεός μπορεί να χαρίσει.

Κι όλα αυτά τα λόγια, όλοι αυτοί οι παραλληλισμοί των θείων κειμένων με τη σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι, ελέγχθηκαν  απ’ το Δεσπότη ενώ ανάμεσα στο πλήθος των πιστών βρίσκονταν υπουργοί πρώην και νυν, βουλευτές και διοικητικά στελέχη διαφόρων παρατάξεων.

Ο Δεσπότης εξέφρασε την αγωνία ενός λαού που υποφέρει τα μέγιστα εδώ κι επτά χρόνια, χωρίς να ξέρει αν και πότε θα βγει απ’ αυτή την κατάσταση. Παράλληλα όμως έδωσε την ελπίδα που βρίσκεται πάντα στα χέρια του Θεού, «γιατί, είπε, ο Θεός αφήνει να συμβαίνουν τραγικές καταστάσεις, αλλά μπορεί ανά πάσα στιγμή να τις αναστρέψει, αρκεί να υπάρχει πίστη κι ελπίδα».  

Εν πομπή προς το λιμάνι για τον αγιασμό των υδάτων

Μετά την απόλυση, η εικόνα της βαπτίσεως του Θεανθρώπου βασταζόμενη από άνδρες του λιμενικού σώματος οδηγήθηκε εν πομπή στο λιμάνι για τον αγιασμό των υδάτων, με προπομπό τη φιλαρμονική του δήμου, ενώ ακολουθούσε η Ελληνική σημαία που σήκωνε με περηφάνεια ο βρακοφόρος Παναγιώτης Μπουρνιάς, το λάβαρο του συλλόγου Τριγλιανών πλαισιωμένο από μέλη του με παραδοσιακές στολές, τα εξαπτέρυγα, η εικόνα, ο δεσπότης με το ιερατείο και τους ψάλτες, οι επίσημοι κι οι πιστοί που κατέκλυσαν όλους τους χώρους περιμετρικά του λιμανιού, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα