28.3 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Σε μια εποχή όπου η πατρίδα μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, με μέγιστο το μεταναστευτικό, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ολοκληρώσει την εσωτερική της δομή μετά την εκλογή του νέου της αρχηγού Κυριάκου Μητσοτάκη, εκλέγοντας τις νέες διοικήσεις της ΝΟΔΕ, ΔΗΜ.Τ.Ο. & ΟΝΝΕΔ .

Η εκλογή Μητσοτάκη, στη προσφώνησή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ τα μπέρδεψε και ανάφερε το Κωνσταντίνο αντί του Κυριάκου προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο, έδειξε ότι ο κόσμος επιθυμεί επιτέλους μια εκ βαθέων ανανέωση του συστήματος με άνοιγμα της κεντροδεξιάς παράταξης. Ωστόσο στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε απ’ τη ΝΟΔΕ αν. Αττικής στο δημαρχείο Σαρωνικού στα Καλύβια, αποδείχτηκε ότι η παλιά φρουρά, παρά το ηλιακό, καλά κρατεί κι η διεύρυνση έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει.

Μόνο παρήγορο σημάδι η ενεργοποίηση νέων υποψηφιοτήτων για τις ΔΗΜ.Τ.Ο., ΟΝΝΕΔ και ΝΟΔΕ, που αναμένεται να είναι σημαντική, αφού ήδη παρουσιάζεται αυξημένο ενδιαφέρον.

Ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το παρασκήνιο παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον καθόσον παραβρίσκονται πολλοί ομοϊδεάτες με σημαντικές ωστόσο διαφοροποιήσεις όσον αφορά πρόσωπα κυρίως.

Το θέμα που απασχόλησε όμως σοβαρά τα πηγαδάκια, ήταν η πληροφορία που έφερε ο επικοινωνιολόγος Θανάσης Παπαμιχαήλ, περί επικείμενης ανάθεσης στους δήμους της αν. Αττικής να φιλοξενήσουν μετανάστες αφού το μεταναστευτικό διογκούται μετά το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας, που κατά δήλωση του κ. Μουζάλα θα εγκλωβίσει στη χώρα μας περί τους 50 με 70 χιλιάδες μετανάστες.

Όλο αυτό το πλήθος των δυστυχισμένων ανθρώπων θα διανεμηθεί ανά την Ελληνική  Επικράτεια, αντί όπως θα έπρεπε, να διανεμηθεί κατ’ αναλογία σ’ όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη. Το θέμα αναδεικνύεται σε μέγιστο άσχετα αν ο οικοδεσπότης δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης χαριτολογώντας είπε ότι «ο δήμος μου δεν έχει να διαθέσει κανένα χώρο. Αν πιεστούμε το πολύ-πολύ να κλείσουμε κι εμείς τα σύνορά μας».

Όπως και να το κάνουμε ήταν μια διαφορετική εκδήλωση, με καινούργιο πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη η εκλογή του οποίου εξέπληξε αρκετούς, η πίτα δεν ευλογήθηκε όπως συνηθίζεται από ιερέα και με τις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη νέων προεδρείων ΝΟΔΕ, ΔΗΜ.Τ.Ο. & ΟΝΝΕΔ να κυριαρχεί.

Παρόντες οι βουλευτές Αττικής Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας κι ο βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου, ο Μάκης Βορίδης απών λόγω ταξιδιού του στη Βιέννη, ενώ τον κ. Μητσοτάκη εκπροσώπησε η κ. Κατερίνα Ονουφριάδου απ’ το πολιτικό του γραφείο, την οποία ξέχασε να προαναγγείλει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, μάλλον ζαλισμένος απ’ τους πολλούς επώνυμους παραβρισκόμενους. Ευτυχώς κάποια στιγμή προς το τέλος της εκδήλωσης τη θυμήθηκε, οπότε αρκετοί έσπευσαν να τη χαιρετίσουν.

Οι δήμαρχοι που έδωσαν το «παρών», εκτός φυσικά του οικοδεσπότη Γιώργου Σωφρόνη, ήταν ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο Δημήτρης Λουκάς Λαυρεωτικής κι ο Δημήτρης Μάρκου Σπάτων-Αρτέμιδας κι οι πρώην Δήμαρχοι Μαρκοπούλου Φώτης Μαγουλάς, Γιώργος Χριστόπουλος Ραφήνας-Πικερμίου και Λάμπρος Κασαγιάννης Γλυκών Νερών, επίσης αρκετοί πολιτευτές, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα