21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ: ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ, ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΕΔΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ: ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ, ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΕΔΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Αδιατάραχτα προχωρά πλέον στην ανοιχτή θάλασσα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης το υπερωκεάνιο μιας πρότυπης μονάδας του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) που εγκαινιάστηκε σήμερα στη Ραφήνα, αφού πέρασε την Σκύλλα των ιδιοτελών συμφερόντων και τη Χάρυβδη της γραφειοκρατίας.

Το δύσκολο ταξίδι που ξεκίνησε προ 10ετίας για τη διάσωση της λειτουργίας του Κ.Υ. Ραφήνας στο πρώην νοσοκομείο ΠΝΑ στην Νταού, εντάθηκε απ’ το 2011  και μετά, για να φτάσει σήμερα με τη μεγάλη δωρεά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, που ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύριά ευρώ στο ευτυχές αποτέλεσμα, χωρίς να διακοπεί έστω και μια μέρα η λειτουργία του προς εξυπηρέτηση χιλιάδων ασθενών και ασφαλισμένων.

Ήταν μια μέρα χαράς για όλους όσους αγωνίστηκαν εντατικά απ’ το 2011 και μετά (Γιώργος Χριστόπουλος απερχόμενος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Μάκης Βουδούρης πρώην διοικητής ΕΟΠΥΥ, Βαγγέλης Μαυρουδής γιατρός-συγγραφέας & δημοτικός σύμβουλος, Δρ. Γιώργος Μπαϊρακτάρης εμψυχωτής κάθε δυσκολίας, ο τέως Υποδιοικητής ΕΟΠΠΥ κ. Γαρύφαλλος,  κ.α), ιδίως για τους αφανείς ήρωες (διοικητικό και ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ.), η συγκίνηση των οποίων περίσσευε, με τα λόγια να είναι περιττά.

Σημαντικός σταθμός για την υλοποίηση αυτού του επιτεύγματος, υπήρξε η ημερίδα που διοργάνωσε η τοπική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ το Φεβρουάριο του 2013 με θέμα την μετεγκατάσταση του ΕΟΠΥΥ Ραφήνας στο Κ.Υ. Νταού, όπου παραβρέθηκε, (ακάλεστος μάλιστα και χωρίς κανείς να τον γνωρίζει, ούτε καν ο κ. Γαρύφαλλος υποδιοικητής τότε του ΕΟΠΥΥ), ο Σωτήρης Ζώτος υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ, ο οποίος ανέλαβε δράση μετά τα όσα ενδιαφέροντα παρακολούθησε.

Μετά τη σημαδιακή αυτή ημερίδα, ο Γιώργος Χριστόπουλος σε χαλαρή συνάντηση με τον Σωτήρη Ζώτο ανέφερε τη στενή γνωριμία που έχει με τον εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνο κι  ο Σωτήρης μετέφερε την πληροφορία ότι ο κ. Μαρτίνος έχει δωρίσει ολόκληρη καρδιολογική πτέρυγα στο Ασκληπιείο Βούλας. 

Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για ν’ αναλάβει δράση ο κ. Χριστόπουλος, ώστε τον Ιούνιο του ιδίου χρόνου (2013) να συγκαλέσει σύσκεψη στο εν λόγω Κ.Υ., όπου παραβρέθηκε ο κ. Μαρτίνος με το τεχνικό επιτελείο του και αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη δωρεά αναβάθμισης των υπαρχόντων υποδομών, ουσιαστικά ανακαινίζοντας εκ βάθρων τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό των εργαστηρίων, ακτινολογικού, μικροβιολογικού, υπερήχων κλπ, με υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και κατασκευάζοντας ιατρεία όλων των ειδικοτήτων με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Το ευχαριστώ στο μεγάλο ευεργέτη Θανάση Μαρτίνο 

Ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης έκανε τα εγκαίνια αυτής της υπερσύγχρονης μονάδας του ΠΕΔΥ, κόβοντας την κορδέλα των εγκαινίων μαζί με τον απερχόμενο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Γιώργο Χριστόπουλο, για τον οποίο ήταν η δικαίωση πολύχρονων αγώνων και το μεγάλο ευεργετεί κ. Θανάση Μαρτίνο.

Υπουργός και δήμαρχος ευχαρίστησαν το μεγάλο δωρητή Θανάση Μαρτίνο, τον οποίο αποκάλεσε Εθνικό Ευεργέτη, λόγω των δωρεών που έχει κάνει σε πολλές περιοχές της πατρίδας, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης  Ιερόθεος, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, που τέλεσε τον αγιασμό της νέα μονάδας.

Ο υπουργός μάλιστα υπογράμμισε το χαμηλό προφίλ του μεγάλου ευεργέτη, ο οποίος, όπως είπε,  αισθάνεται την ανάγκη να επιστρέψει μέρος των απολαβών του τίμιου καμάτου του, στους συμπολίτες του, με απίστευτη μετριοφροσύνη. Η ίδια μετριοφροσύνη που διακατέχει την κόρη του Γεωργία, βουλευτή της Ν.Δ. που δεν θέλησε να παραβρεθεί από σεμνότητα στην τελετή, αν και όπως είπε ο κ. Βορίδης θα έπρεπε να είναι παρούσα.

Μεταξύ των πολλών παραβρισκόμενων η υφυπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι βουλευτές κύριοι Αλέξης Μητρόπουλος & Βασίλης Οικονόμου, ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ κύριοι Σταύρος Πεντέας & Σωτήρης Ζώτος αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, η απερχόμενη αντιπεριφερειάρχης κ. Χρυσάνθη Κισκήρα, η διοικήτρια του Σισμανογλείου, οι νέοι δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης και Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, ο πρόεδρος και Δ.Σ. του ΟΛΡ κ. Γιώργος Ορκόπουλος, ο ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ κ. Δημήτρης Πενταφράγκας, ο τέως διοικητής ΕΟΠΥΥ & εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Βουδούρης, ο κ. Βαγγέλης Μαυρουδής ιατρός-συγγραφέας, οι πολιτευτές Λυδία Μουζάκα και Νίκος Καντερές, οι αρχές του τόπου και πλήθος κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα