21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

Πέρα από κάθε προηγούμενο η υποδοχή που επιφυλάχτηκε στη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Σίσσυ Παυλοπούλου, απ’ την επιστημονική υπεύθυνη Αντωνία Δημητρίου πλαισιωμένη απ’ το τ. δήμαρχο Ρ-Π Γιώργο Χριστόπουλο και τον αν. Διοικητή του Σπηλιοπούλειου Νοσοκομείου «Αγία Ελένη» Δαμιανό Φαφούτη στην είσοδο του κέντρου γύρω στις 12 το μεσημέρι χθες Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Στο Κ.Υ. επίσης περίμεναν τη κ. Παυλοπούλου ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός, ενώ τη συνόδευαν απ’ το Παλαιοντολογικό Μουσείο η δημοτική σύμβουλος Ρ-Π Σίσσυ Κατσούδα, ο Π.Σ. Ζαχαρίας Πελέκης κ.α.

Ηχηρή ήταν η απουσία της δημοτικής αρχής! Απών ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Μπουρνούς, ο οποίος προτίμησε να συμμετάσχει σε σύσκεψη κατά δήλωσή του στο δημαρχιακό μέγαρο, αντί να συνοδέψει την υψηλή επισκέπτρια στην περιοδεία της στο δήμο που ηγείται. Ούτε φρόντισε καν να έχει στείλει κάποιον αντιδήμαρχο ή πολύ περισσότερο τον τ. δήμαρχο – σημερινό Γ.Γ. του δήμου κ. Πιστικίδη, που θα απάλυνε κάπως την σαφή περιφρόνηση του πρωτοκόλλου που διέπει τις επισκέψεις υψηλών προσώπων σ’ ένα δήμο.    

Η κα Παυλοπούλου εντυπωσιάστηκε ευχάριστα απ’ το Κ.Υ. που στεγάζεται στα εξωτερικά ιατρεία του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) εντός μιας τεράστιας έκτασης 460 στρεμμάτων του Υπουργείου Υγείας και ανακαινίστηκε εκ βάθρων προ 5 ετών από μεγάλη δωρεά του εφοπλιστή κ. Αθανασίου Μαρτίνου (πάνω από 2 εκ. ευρώ), ενώ εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2014 επί θητείας Γ. Χριστόπουλου, αποτελώντας ένα Κ.Υ. πρότυπο Πανελλαδικά, που ανεβάζει επίπεδο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Η κα Παυλοπούλου ενδιαφέρθηκε να μάθει τις ελλείψεις που υπάρχουν και άκουσε με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις της κ. Δημητρίου, αλλά και των γιατρών ειδικοτήτων, με ιδιαίτερη μνεία των ακτινολόγων για την έλλειψη τεχνολόγων που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση περισσότερων ασφαλισμένων, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη επέκτασης της αυξημένης εφημερίας όλες τις ημέρες κι όχι μόνο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακα και αργίες.

Η κ. Παυλοπούλου εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που σε κάποια στιγμή είπε ότι το κέντρο προσομοιάζει με μικρό νοσοκομείο και ρώτησε αν υπάρχουν δωμάτια βραχείας νοσηλείας, για να πάρει αρνητική απάντηση. Ωστόσο η κ. Δημητρίου την ενημέρωσε ότι πρόσφατα έγινε αποδεκτή μια ακόμα δωρεά του εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνου για την ανακαίνιση ακόμα μιας πτέρυγας όπου θα κατασκευαστούν επιπλέον ιατρεία και δωμάτια εφημερίας που λείπουν, όπως και επιπλέον αίθουσες ικανές να φιλοξενήσουν μαστογράφο, παντογράφο και μηχάνημα οστικής μέτρησης, που πρόκειται να αγοραστούν μέσω ΕΣΠΑ απ’ την Περιφέρεια Αττικής προς μεγαλύτερη ενίσχυση του κέντρου. Όσο για δωμάτια εφημερίας ίσως μελλοντικά πραγματοποιηθούν καθώς κτιριακές εγκαταστάσεις που παραμένουν αναξιοποίητες υπάρχουν άφθονες.

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠ’ ΤΟΝ ΟΛΡ

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Κ.Υ. η υψηλή προσκεκλημένη και τα άτομα που τη συνόδευαν κατευθύνθηκαν στο Δημοτικό Πάρκο Αναψυχής (Κολυμβητήριο) όπου η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΛΡ Κατερίνα Αδαμοπούλου παρέθεσε γεύμα προς τιμή της. Στο τραπέζι παρακάθησαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΡ, όλοι όσοι συνόδευαν τη κ. Παυλοπούλου και έχουν αναφερθεί, ο δήμαρχος Ρ-Π με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Κωνσταντίνο Μώρο, ο αντιπ/χης κ. Φιλιππου, ο Διοικητής ΑΤ. Ραφήνας κ. Αλεξανδρόπουλος με τη σύζυγό του, ο καθηγητής κ. Θεοδώρου, ο γιατρός Ευάγγελος Μαυρουδής, ο Σπύρος Μαυρολέων πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ρ-Π με τη γραμματέα του συλλόγου κ.α.

Η κ. Παυλοπούλου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της απ’ όσα πολλά αποκόμισε απ’ την εν λόγω επίσκεψη και υποσχέθηκε να ενημερώσει λεπτομερώς το σύζυγό της, υπογραμμίζοντας την αγάπη της για τη Ραφήνα, που επισκεπτόταν μικρή για να κάνει μπάνιο.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα