20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Ρ-Π

ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Ρ-Π

Αδιάβαστος πιάστηκε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς όσο αφορά το πρωτόκολλο που τηρείται όταν επισκέπτεται το δήμο ένα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο, όπως η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Σίσσυ Παυλοπούλου, η οποία χθες έκανε περιοδεία σε σημαντικά σημεία πολιτισμού και υγείας του δήμου στον οποίο ο κ. Μπουρνούς ηγείται. Ο λόγος για το Μουσείο Παλαιοντολογικών ευρημάτων στο Πικέρμι, για το Κ.Υ. Ραφήνας και το δημοτικό πάρκο αναψυχής (Κολυμβητήριο).

Πρώτο σημείο που χαρακτηρίζει την άγνοια της δημοτικής αρχής που δέχεται μια τόσο ξεχωριστή επίσκεψη, η μη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε για την επίσκεψη, θα έπρεπε να την είχε ανακοινώσει στη συνεδρίαση του Σώματος που έγινε μόλις λίγες μέρες πριν τη προγραμματισμένη επίσκεψη.

Αποτέλεσμα τούτου ήταν να παρευρίσκεται στο Παλαιοντολογικό Μουσείο μόνο ο Δήμαρχος με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Δ.Ε. Πικερμίου. Ευτυχώς λόγω του δελτίου τύπου που προώθησε στα τοπικά μέσα η Δ.Σ. του ΟΛΡ Κατερίνα Αδαμοπούλου η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία να παραθέσει γεύμα τιμώντας την κα Σίσσυ Παυλοπούλου αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την επίσκεψή της 11 μέρες πριν πραγματοποιηθεί, παραβρέθηκαν με δική τους βούληση: Η Σίσσυ Κατσούδα συμβολαιογράφος δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του δήμου, εκπροσωπώντας τον επικεφαλής Θανάση Αδαμόπουλο, ιδρυτή του εν λόγω Μουσείου όταν ήταν Κοινοτάρχης Πικερμίου που βρισκόταν εκτός Ελλάδας, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κι η Σουζάνα Χριστοπούλου εκπροσωπώντας το σύζυγό της πρώην δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι κανείς δεν είχε ενημερώσει, ούτε ενδιαφερθεί ώστε να υπάρχει μια στοιχειώδης υποδοχή με νερό και αναψυκτικά  στο φουαγιέ (το θέμα τακτοποιήθηκε λίγα λεπτά πριν φτάσει η κα Παυλοπούλου όταν μια υπάλληλος αγόρασε μερικά μπουκαλάκια νερό που τοποθετήθηκαν σ’ ένα τραπεζάκι που στήθηκε πρόχειρα προς τούτο).

Δεύτερο σημείο που δείχνει την παντελή έλλειψη σεβασμού του δημάρχου απέναντι στο πρόσωπο της κας Παυλοπούλου, η απουσία του κατά την επίσκεψη που ακολούθησε βάση προγράμματος στο Κ.Υ. Ραφήνας, όπου δεν υπήρχε έστω κάποιος αντιδήμαρχος ή ο πρώην δήμαρχος σημερινός Γ.Γ. του δήμου, απλά και μόνο γιατί ΔΕΝ ειδοποιήθηκαν απ’ το δήμαρχο. Ευτυχώς τη κατάσταση έσωσε ο πρώην δήμαρχος Ρ-Π Γιώργος Χριστόπουλος επί θητείας του οποίου εγκαινιάστηκε ανακαινισμένο εκ βάθρων το Κ.Υ. κι ο Αν. Διοικητής του Σπηλιοπούλειου Νοσοκομείου Αγία Ελένη Δαμιανός Φαφούτης δημοτικός σύμβουλος επίσης της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Ρ-Π.

Μόνο θετικό σημείο η άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της υπεύθυνης του κέντρου Αντωνίας Δημητρίου για καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου, που υλοποιήθηκε χάρη στον αντιδήμαρχο Αντώνη Παλπατζή στον οποίο απευθύνθηκε και τον ευχαριστεί δημόσια γι’ αυτό.  

Τρίτο και σοβαρότερο σημείο που δείχνει όχι μόνο έγνοια του πρωτοκόλλου, αλλά και έλλειψη σεβασμού απέναντι στη πρώτη Κυρία της Χώρας, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε η Δ.Σ. του ΟΛΡ κ. Αδαμοπούλου στο Δημοτικό Πάρκο Αναψυχής (Κολυμβητήριο).

Το ιδιαίτερα προσεγμένο μενού που περιλάμβανε διάφορες σαλάτες χορταρικών και ψάρι ως κυρίως πιάτο, προκάλεσε τα πλέον κολακευτικά σχόλια και τιμήθηκε δεόντως. Ωστόσο πάλι εξ’ αιτίας της μη ενημέρωσης των αντιδημάρχων ο αριθμός των συνδαιτημόνων που παραβρέθηκε ήταν μικρότερος απ’ αυτόν που είχε προϋπολογιστεί, οπότε η κ. Αδαμοπούλου έδωσε εντολή στον εστιάτορα τα ψάρια που περίσσεψαν να δοθούν άμεσα στα συσσίτια της εκκλησίας.

Η κ. Αδαμοπούλου λοιπόν καλωσορίζοντας την κ. Παυλοπούλου την ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των πολιτών για τη μεγάλη τιμή να επισκεφτεί το δήμο μας. Τη διαβεβαίωσε ότι η επίσκεψή της αυτή αποτελεί σταθμό για το δήμο και την ανάδειξη των θησαυρών που κρύβει. Δεν παρέλειψε να τη καλέσει μαζί με το σύζυγό της να επισκεφτούν τον ΟΛΡ και να ενημερωθούν ενδελεχώς για τη σπουδαιότητα αλλά και τα προβλήματα  που υπάρχουν μεταξύ λιμένος – πόλης.

Επίσης της ζήτησε να εισηγηθεί υπέρ της γνωστοποίησης του μεγάλου αριθμού παλαιοντολογικών ευρημάτων που κρύβονται στα σπλάχνα της Πικερμικής γης και να σταθεί χορηγός στη προσπάθεια που θα γίνει απ’ τον ΟΛΡ με τη συνεργασία πάντα του δήμου Ρ-Π στην περαιτέρω ανάδειξη της μοναδικότητας αυτής.

Αμέσως μετά την ομιλία της κ. Αδαμοπούλου,  η κ. Παυλοπούλου σηκώθηκε εν μέσω χειροκροτημάτων απευθυνόμενη στους συνδαιτημόνες της. Εκείνη τη στιγμή κι ενώ η κ. Παυλοπούλου είχε ξεκινήσει να μιλά, ο δήμαρχος ξαφνιάζοντας δυσάρεστα όλους σηκώθηκε λέγοντας ότι πρέπει να μιλήσει κι εκείνος, με αποτέλεσμα η κ. Παυλοπούλου να καθίσει ξανά στη θέση της, χωρίς ωστόσο η “χοντράδα” του δημάρχου να μείνει ασχολίαστη.

Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων τονίζοντας τη μεγάλη χορηγία του κ. Μαρτίνου στο Κ.Υ. Ραφήνας, συμπλήρωσε ότι με γενναία επίσης δωρεά έχουν ανακαινιστεί πλήρως το γήπεδο και το κλειστό Γυμναστήριο που γειτνιάζουν με το Κ.Υ. και την κάλεσε να ξαναεπισκεφτεί το δήμο με το σύζυγό της ώστε να τα επισκεφτούν. Απλό ερωτηματικό, γιατί δεν συνόδεψε την κ. Παυλοπούλου στο Κ.Υ. ώστε να έχει τη χαρά να τη ξεναγήσει ο ίδιος και στους αναφερόμενους αθλητικούς χώρους;

Το κερασάκι στην τούρτα των παραλείψεων του δημάρχου που δεν πέρασαν απαρατήρητες από κανένα, ήταν η μπηχτή της κ. Αδαμοπούλου, όταν ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον εξαιρετικής ομορφιάς χώρο που γευμάτιζαν, που είπε μισοαστεία-μισοσοβαρά «άλλος μιλά άλλος πληρώνει!»  

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο κ. Μπουρνούς μ’ αυτά και μ’ εκείνα αποδεικνύεται πολύ κατώτερος των περιστάσεων απ’ όλους τους προκατόχους του δημάρχους αρχής γενομένης απ’ τον Ανδρέα Κεχαγιόγλου, το Γιώργο Χριστόπουλο και τον Βασίλη Πιστικίδη, οι οποίοι αν μη τι άλλο θα είχαν καλέσει την κ. Παυλοπούλου, μετά την επίσκεψή της στο Κ.Υ. και πριν καταλήξει στο Πάρκο Αναψυχής όπου είχε ετοιμαστεί το γεύμα, στο δήμο όπου θα της είχαν ετοιμάσει την αρμόζουσα στο πρόσωπό της υποδοχή, δίνοντάς της τουλάχιστον μια τιμητική αναμνηστική πλακέτα, με τις απαραίτητες φωτογραφίες για το αρχείο του δήμου, καθώς επισκέψεις τέτοιας σπουδαιότητας δε γίνονται συχνά.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα