32.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ (ΑΠΕΛ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ) ΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ

ΚΑΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ (ΑΠΕΛ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ) ΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ

Από παλιά είχαμε επισημάνει ότι οι Λαυριώτες διαθέτουν ευθυκρία περισσή και αυτό έχει φανεί στο τρόπο που ξεπέρασαν την αποβιομηχανοποίηση της περιοχής τους στα τέλη του 20ου αιώνα που δημιούργησε μεγάλη ανεργία και φτώχεια στο Λαύριο. Σήμερα το Λαύριο όχι μόνο έχει ανακάμψει οικονομικά, αλλά προχωρά με καθαρό και ανοιχτό μυαλό στη συνένωση των δύο ποδοσφαιρικών του ομάδων, του ΑΠΕΛ και του Ολυμπιακού Λαυρίου, που θα αναβαθμίσει το ποδόσφαιρο της πόλης τους.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση προχώρησε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, η δεύτερη σύσκεψη του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων του Λαυρίου, σε συνέχεια της αρχικής πρότασης που είχε κάνει η Δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο για την ένωση των ποδοσφαιρικών σωματείων του Λαυρίου.

Οι ομάδες ΑΠΕΛ και Ολυμπιακός Λαυρίου μετέφεραν την πλήρη αποδοχή και τη συμφωνία τους στο κείμενο, που τους είχε δώσει ο Δήμαρχος, με σκοπό τη δημιουργία μίας και μόνης ποδοσφαιρικής ομάδας στο Λαύριο.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Παλλαυρεωτικού ήταν αρνητική. Επομένως, η διαδικασία της συνένωσης των δύο ομάδων που ψήφισαν θετικά, θα προχωρήσει σύμφωνα με τους όρους του κειμένου που περιγράφονται παρακάτω:

ΛΑΥΡΙΟ 23/6/17

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ ΕΝΩΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ

ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

Η νέα ομάδα που θα δημιουργηθεί θα βασιστεί στην τεχνογνωσία και την εμπειρία και των τριών ομάδων που έχουν αποδείξει ότι έχουν σταθεί πολύ καλά και έχουν επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτήν την ένωση καμία από τις τρεις ομάδες δεν θα νιώσει μειονεκτικά και οι τρεις θα είναι ίσες απέναντι σε ίσους. Η προσπάθεια αυτή σκοπό έχει μια ομάδα ισχυρή, αυτάρκη με σωστά οργανωμένες ακαδημίες και τον δήμο Λαυρεωτικής εγγυητή σε αυτό.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Το όνομα που θα συμφωνηθεί πρέπει να κάνει σαφή την ένωση αλλά και το ΛΑΥΡΙΟ και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ονόματα όπως «ΝΕΟ ΛΑΥΡΙΟ», «ΛΑΥΡΙΟ 2017» ΚΤΛΠ. Επίσης θα μπορούσε στην νέα ονομασία να χρησιμοποιηθούν χαρακτηριστικά στοιχεία και από τις τρεις ομάδες.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Η ομάδα ανάλογα θα μπορεί η να κρατήσει ένα καταστατικό από τα τρία και να το μετονομάσει λόγω έλλειψης χρόνου για φέτος, και να προχωρήσει σε κανονική συνένωση τον επόμενο χρόνο και των τριών καταστατικών. Το καταστατικό που θα παραμείνει την χρονιά 2017-2018 θα είναι της ΑΠΕΛ.

ΕΔΡΑ

Η έδρα θα της θα είναι το στάδιο Βογιατζής που ήδη προχωράει και την τέταρτη 28/6 θα ψηφιστεί η επικαιροποιημένη μελέτη για την αλλαγή του χλοοτάπητα και το δεύτερο στάδιο της Νεάπολης θα είναι το βοηθητικό και για την ακαδημία της ομάδας. Δέσμευση ρητή ότι ο δήμος θα δώσει στην ενοποιημένη ομάδα την αποκλειστική χρήση και των δυο γηπέδων για δέκα χρόνια .Επίσης θα μεριμνήσει για την 24ωρη φύλαξη του.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το προσωρινό συμβούλιο μέχρι την την οριστική ένωσή θα είναι 9μελες όπου η κάθε ομάδας θα συμμετέχει με τρεις συμβούλους συμβούλους όπου θα ψηφιστούν από τις γενικές συνελεύσεις. Ο δήμος θα ορίσει και δυο αντιπροσώπους για να συνδράμει στις διαδικασίες. Η νέα ομάδα με το νέο καταστατικό με καινούριες εγγραφές μελών από την

εκλογική διαδικασία θα εκλέξει το διοικητικό της συμβούλιο όπου προτείνεται να είναι 15μελες.

ακαδημίες

Οι ακαδημίες που θα προκύψουν από την ένωση θα είναι kol αυτές μέρος της και θα ενταχτούν στο νομικό πρόσωπο Θορικός. Εκεί ο δήμος θα συνεισφέρει με γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, αθλητικό υλικό και ότι άλλο χρειάζεται για την σωστή και ομαλή λειτουργία των ακαδημιών.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ

Ο Δήμος θα επιχορηγήσει την ένωση με 20.000 ευρώ για την πρώτη ομάδα ενώ τις ακαδημίες από την ένταξη τους στο νομικό πρόσωπο θα ενισχύσει με γυμναστές και τα λοιπά. Επίσης ο δήμος θα προχωρήσει στην ανακατασκευή του κυλικείου(αντίστοιχοτου κεραυνού κερατέας) στο στάδιο Βογιατζής οπού η νέα ομάδα θα έχει κατά κυριότητα την χρήση και εκμετάλλευση. Οι διαφημίσεις του σταδίου θα είναι έσοδο αποκλειστικό της ομάδας. Ο Δήμος θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την μετακίνηση της ομάδας καθώς και τον πρώτο ρουχισμό της νέας ομάδας(περίπου 15.000 ευρώ).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ-ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Η δεύτερη ομάδα θα είναι δορυφόρος της πρώτης και εκεί θα παίζουν νεαροί ποδοσφαιριστές, αλλά και ποδοσφαιριστές με λιγότερο χρόνο που θέλουν να αθληθούν έτσι ώστε να μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο όσοι περισσότεροι το επιθυμούν, και θα τροφοδοτεί την πρώτη ομάδα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

Με πρωτοβουλία του δήμου στο στάδιο Βογιατζής θα δημιουργηθεί ένα μουσείο που θα έχει φωτογραφίες, κύπελλα, εμφανίσεις και αλλά έτσι ώστε να μείνει ζωντανή η ιστορία των τριών ομάδα.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και ειδικότερα ο Δήμαρχος θα είναι εγγυητές αυτής της προσπάθειας και θα συνδράμει από την πρώτη μέρα όπου οι γενικές συνελεύσεις των ομάδων αποφασίσουν την ένωση , και θα καλύψει την νομική υποστήριξη της ένωσης.

0 Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Δημήτρης Λουκάς

 

 

                               

               

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα