21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΤΣ ΣΕ ΔΥΟ ΓΥΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΚΑΤΣ ΣΕ ΔΥΟ ΓΥΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Με δεξί κροσσέ μπήκε ο Δεκέμβρης στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου με τα όσα διαδραματίστηκαν χθες 1 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εξ’ αιτίας της παρουσίας των γνωστών διαμαρτυρόμενων κατοίκων για κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί νομίμως σε ταράτσα, που μετέτρεψαν τη συνεδρίαση σε ρινγκ και μάλιστα με δύο γύρους.

Ο επικεφαλής των διαμαρτυρόμενων κ. Καλαθάκης απαίτησε άλλη μία φορά τη συνδρομή του δήμου στο κατέβασμα της κεραίας, αν και δεν υπάρχει καμιά παράνομη ενέργεια που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Όπου δεν περνά λόγος πίπτει ράβδος, λέγανε οι παλιοί, που σημαίνει ότι αν εξοστρακιστεί η κατάσταση, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση απ’ τις άκοσμες λεκτικές παρεμβάσεις του ακροατηρίου, ο πρόεδρος επιβάλλεται να ζητήσει την αποχώρηση των φωνασκούντων  κι αν δεν υπακούσουν, καλείται η αστυνομία για να επιβάλλει την τάξη. Αυτό κάνει βέβαια ένας πρόεδρος που σέβεται τον εαυτό του, γνωρίζει τα καθήκοντά του και την απόλυτη εξουσία που έχει επί της έδρας, όταν μάλιστα έχει ήδη διακόψει επ’ ολίγο τη συνεδρίαση και στη συνέχεια επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση.   

Αντ’ αυτού οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας προτίμησαν να αποχωρούν ένας-ένας ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, κάτι βέβαια που έγινε αντιληπτό απ’ το εξαγριωμένο ακροατήριο, το οποίο υποπτεύτηκε υπόδειξη του δημάρχου προς τούτο και αντέδρασε βίαια βρίζοντας και προπηλακίζοντας τους αποχωρούντες συμβούλους.

Με την κατάσταση πλέον να έχει ξεφύγει τελείως και την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να έχει μετατραπεί σε αρένα, επόμενο ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση, όχι για ένα μισάωρο και βάλε όπως την πρώτη φορά, αλλά οριστικά.   

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα