20 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΡΟΝΤΗΡΑΣ VS ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΟ ‘’ΚΟΚΚΙΝΟ’’

ΚΡΟΝΤΗΡΑΣ VS ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΟ ‘’ΚΟΚΚΙΝΟ’’

Απάντηση στο δελτίου τύπου της ‘’Δημιουργικής Πορείας’’ όπου γίνεται αναφορά στα οικονομικά του Δήμου που εμφανίζει στο ‘’κόκκινο’’, δίνει ο απελθών δήμαρχος κ. Κροντηράς, με νέο δελτίου τύπου που παρατίθεται πιο κάτω.

Επικοινωνήσαμε με τον εκλεγμένο δήμαρχο Τήνου κ. Ορφανό, να μας πει τη δική του άποψη, αλλά μέχρι στιγμής δεν μας έχει απαντήσει. Θα δημοσιεύσουμε την απάντηση μόλις μας αποσταλεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραπληροφόρηση «στο κόκκινο»

Εκδόθηκε δελτίο τύπου από την πλευρά της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ», μετά τη συνάντηση της 28-7-2014, στην οποία γίνεται αόριστη και κυρίως ανακριβής αναφορά στα οικονομικά του Δήμου. Γράφεται, δηλαδή, ότι τάχα η κατάσταση από πλευράς τακτικών εσόδων «βρίσκεται στο κόκκινο» και μάλιστα αυτό αποδίδεται σε υποχρεώσεις που δημιούργησε η απερχόμενη δημοτική αρχή, χάρη προεκλογικών εξυπηρετήσεων «ημετέρων». Έτσι, κατά την προ των πυλών Δημοτική αρχή, είναι ορατός ο κίνδυνος να οδηγηθεί ο Δήμος υπό τον έλεγχο του Οικονομικού Παρατηρητηρίου.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Ο Δήμος, με στοιχεία της 4-8-2014, βρίσκεται στο μείον 5,5% από την εγκεκριμένη στοχοθεσία του, από δε την Οικονομική μας Υπηρεσία η οικονομική του κατάσταση κρίνεται ικανοποιητική. Θυμίζουμε ότι το όριο του 10%, βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας, με βάση την κατάσταση στην οποία παραδίδεται ο Δήμος. Θυμίζουμε ότι, όπως είναι γνωστό και όπως ειπώθηκε άλλη μια φορά από το Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, στο 2ο εξάμηνο κάθε έτους υπάρχει ουσιώδης αύξηση των εσόδων. Θυμίζουμε, τέλος, ότι κατά τη συνεδρίαση της 31-7-2014, τα όσα δραματικά και καταγγελτικά αναφέρονται στην άνω ανακοίνωση, απουσίασαν από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα υπήρξε διαπίστωση ότι ο Δήμος είναι οικονομικά υγιής και το γεγονός ότι κινείται στα ίδια επίπεδα κάθε χρόνο, παρά τη δραματική επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, την ελαχιστοποίηση των χρηματοδοτήσεων και την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών στα τιμολόγια του Δήμου, μαρτυρεί εντατικοποίηση και αποτελεσματικότητα του εισπρακτικού του μηχανισμού. Τίποτα για ημετέρους, τίποτα για υποχρεώσεις που δημιούργησε η απερχόμενη δημοτική αρχή, τίποτα «στο κόκκινο».

Οι αναμορφώσεις και κατά συνέπεια ο επανακαθορισμός της στοχοθεσίας αποτελούν εργαλεία του Δήμου και η δημοτική αρχή υπεύθυνα ενεργεί, όπως οφείλει, για να παραδώσει από κάθε πλευρά το Δήμο στην ενδεδειγμένη κατάσταση. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει καλόπιστη και ανοικτή συνεργασία και με τον κ. Ορφανό γι αυτό και η άνω ανακοίνωση εκπλήσσει. Δεν μπορεί να πιστέψει άνθρωπος ότι με την οικονομική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Δήμος Τήνου, με επίσημα στοιχεία και έγγραφα, θα βρεθεί δημοτική αρχή που να τον οδηγήσει στο Οικονομικό Παρατηρητήριο, μέσα στο επόμενο τετράμηνο (από 1ης-9-2014).

Οι εκλογές παρήλθαν, το αποτέλεσμά τους σεβαστό και ευχηθήκαμε από την ίδια στιγμή, με ειλικρίνεια, καλή επιτυχία για την Τήνο μας. Το αποδεικνύουμε και εμπράκτως. Αλλά το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν δίνει το δικαίωμα στους νικητές να παραποιούν την αλήθεια και να δημιουργούν προληπτικά δικαιολογίες, για κάθε ενδεχόμενο. Ούτε βεβαίως, η ετυμηγορία των συμπολιτών μας, μπορεί να στερήσει από την απερχόμενη δημοτική αρχή το δικαίωμα να προστατεύσει το έργο της, την προσπάθειά της και την αλήθεια. Γιατί η μόνη αλήθεια είναι ότι σε συνθήκες αληθινής οικονομικής κατακρήμνισης, παραδίδεται ένας Δήμος οικονομικά υγιής, ένας Δήμος που παράλληλα ποτέ δεν έχασε το κοινωνικό του πρόσωπο και δεν ξέχασε ότι υπάρχει για να υπηρετεί ανθρώπους.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα