27.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΑΜΠΡΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

ΛΑΜΠΡΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Στις 16 και  17 Μαΐου 2018, Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, πανηγύρισε  ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της πόλης του Κορωπίου. Η μεγάλη εορτή συμπληρώθηκε από  μουσικές  εκδηλώσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους και με την καθιερωμένη εμπορική αγορά μικροπωλητών κατά μήκος της Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου (Δημαρχείο έως Οθωνος  Παπαδημητρίου).

Η βραδιά της παραμονής της 16ης Μαΐου 2018 στη Συμβολή Λεωφ.Βασιλέως Κωνσταντίνου και οδού Αλλαγιάννη κύλησε όμορφα με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο, την Ελένη Λεγάκη, την Αγγελική Νικολάου, τον Μιχάλη Κονιτόπουλο, την Αγγελική Νικολάου και στο βιολί, τον Στάθη Κουκουλάρη να ερμηνεύουν νησιώτικα, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια σε μια εκδήλωση του ΝΠΔΔ Σφηττός και  του Δήμου Κρωπίας.

Ανήμερα της εορτής στον Ιερό  Ναό Αναλήψεως του Κυρίου, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον  Σεβ. Μητροπολίτη  Νικόλαο παρουσία του προσκεκλημένου Επισκόπου (εφησυχάζων) Αρσινόης Βασίλειου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ακολούθησε η  λιτάνευση και περιφορά της Ιερής Εικόνος συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του ΝΠΔΔ «Σφηττός» υπό τη διεύθυνση, του αρχιμαέστρου Ηλία Σωφρόνη. Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρωπίας «κράτησαν» την Ιερή Εικόνα και υποστήριξαν  την περιφορά της στην κεντρική λεωφόρο. Από τους θεσμούς εκπροσώπησης, συμμετείχαν:  Από  το Δημοτικό Συμβούλιο Κρωπίας, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας, Νικόλαος Γιαννάκος, η γραμματέας του Δ.Σ Κρωπίας, Αγγελική Λειβαδίτου, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης και Θοδωρής Γρίβας, ο πρόεδρος του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός, Αντώνης Κορωνιάς, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθηνά Κιούση, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θεοφάνης Μιχαιρίνας, Ελένη Αδάμ, Δήμητρα Μιχαιρίνα, Δημήτριος Πιέτρης, Αγγελική Μαρκαντώνη, Σταμάτης Ντούνης, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Διονύσης Κερασιώτης. Το Εθνικό Κοινοβούλιο εκπροσώπησαν,  οι βουλευτές Αττικής ΝΔ, Γεώργιος Βλάχος, Αθανάσιος Μπούρας και ο βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ, Βασίλειος Οικονόμου. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων,  ο νέος Διοικητής Π.Υ Κρωπίας, Βασίλειος Κοκμοτός επικεφαλής του αγήματος του Π.Σ-Π.Υ Κρωπίας, περιφοράς της Ιεράς Εικόνας Αναλήψεως του Κυρίου, εκπρόσωποι του Α.Τ Κορωπίου, του ΚΕΦΣΚΥ, η τ. πρόεδρος Νομαρχ. Συμβουλίου Αν. Αττικής κα Αγγελική Γκιόκα, ο κ.Αθανάσιος Αυγερινός, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αν.Αττικής, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλόγων, περιφερειακών παρατάξεων κ.α. Την περιφορά της Ιερής Εικόνας και των εκδηλώσεων υποστήριξαν,  η πολιτική προστασία Δήμου Κρωπίας με μέλη της εθελοντικής ομάδας δασοπυροπροστασίας με επικεφαλής, τα μέλη της επιτροπής διοίκησης, Δημήτρη Καραγιάννη και Δημήτριο Γκίκα με τρία οχήματα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και αστυνομική δύναμη του Α.Τ Κορωπίου.

Ανήμερα Εσπέρας : Πραγματοποιήθηκε άλλη μια δημοτική εκδήλωση, στη συμβολή της Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου και οδού Αλλαγιάννη με παρουσίαση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών από τις χορευτικές ομάδες, του Λυκείου Ελληνίδων Κορωπίου, του ΝΠΔΔ «Σφηττός», του Συλλόγου Θρακιωτών, του συλλόγου Κρητών «Ο Ψηλορείτης», του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου, του Συλλόγου Ποντίων Κορωπίου «ο Εύξεινος Πόντος» και του Κέντρου Ελληνικής τέχνης (Κ.Ε.τε). Μετά ακολούθησε λαϊκό-παραδοσιακό πρόγραμμα στην Κεντρική Πλατεία Κορωπίου με ερμηνευτές τις,  Εύα Κανέλη, Νάσια Κονιτοπούλου και τον Πέτρο Ζηλεμένο. Τους πλαισίωσε εξαιρετικά η  ορχήστρα με τους, Βασίλη Σδούκο, Βασίλη Μαρκόπουλο και  Γιώργο  Γαμπιεράκη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα