18.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Μέσα στον ορυμαγδό φραστικών επιθέσεων ένθεν κακείθεν (νυν και πρώην δημάρχου), ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Χατζηγιάννης αγωνιά βλέποντας την τοπική κοινωνία να χωρίζεται για άλλη μια φορά στα δυο, με τη μία πλευρά να υποστηρίζει και να επευφημεί Ψηνάκη και την άλλη να αναρωτιέται για την αθωότητα ή μη Λουίζου.  

Ο κ. Χατζηγιάννης, με την ιδιότητα του ως δικηγόρος, μας άνοιξε την καρδιά του και μας μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει τα τελευταία χρόνια να αποτρέψει την διχόνοια που υπήρχε στην τοπική κοινωνία όπου ζει και εργάζεται, έχοντας κατά νου τις καταστρεπτικές συνέπειες της αντιπαλότητας Τζιλάβη-Λουίζου, που σημάδεψαν την τοπική πολιτική ζωή της Ν. Μάκρης επί χρόνια.

Σήμερα ξαναζεί, στη μεγαλύτερη κλίμακα του καλλικρατικού δήμου Μαραθώνα, μια νέα πόλωση στην πιο έντονη μορφή της, αφού το θέμα έχει ξεφύγει πλέον απ’ τα όρια της τοπικής κοινωνίας πληγώνοντας τον ιστορικό δήμο, του οποίου επί προσθέτως οι τρεις απ’ τις τέσσερις δημοτικές του κοινότητες είναι πανέμορφα  χωριά.

«Είναι λάθος, επισημαίνει, η τόση δημοσιότητα που πήραν οι καταγγελίες για πάσης μορφής ‘’ατασθαλίες’’ της πρώην δημοτικής αρχής πριν αποφανθούν οι καθ’ ύλη αρμόδιοι. Η όλη υπόθεση μπορεί να αποβεί μπούμερανγκ, σε περίπτωση που δεν είναι σωστά δεμένες οι καταγγελίες με αποδεικτικά στοιχεία. Τι θα συμβεί τότε; Κανείς δεν θα εμπιστεύεται πλέον κανένα.

Πρέπει να πω, συνεχίζει, ότι μάλλον υπήρξε κακοδιαχείριση. Μέχρι ποιου σημείου όμως, μόνο οι ελεγκτικές αρχές μπορούν να αποδείξουν. Ας τις αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους κι ας μην αναλίσκεται πλέον το δημοτικό συμβούλιο με το ίδιο μονότονο θέμα μιας δημόσιας κόντρας μεταξύ του δημάρχου κ. Ψηνάκη και του πρώην δημάρχου κ. Λουίζου, που σταματά αυτόματα μετά την αποχώρηση του δημάρχου, οπότε και συζητιούνται σοβαρότατα θέματα, π.χ. ο ΧΥΤΑ Γραμματικού που συζητήθηκε με απούσα και την μείζονα μειοψηφία, εκτός του δημάρχου».

Ενδιαφέρουσα ήταν η παρέμβαση του κ. Χατζηγιάννη στη συνεδρίαση της 16ης Οκτωβρίου, όταν αναφέρθηκε στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα με ετήσιες αποδοχές 25 χιλιάδων ευρώ, σ’ ένα δήμο με ασφυκτικό οικονομικό πρόβλημα, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος κ. Ψηνάκης.

Ο κ. Χατζηγιάννης έδωσε την άλλη διάσταση υπονοώντας ότι όταν ένας δήμος φθάνει μέχρι τον υπουργό εσωτερικών για να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, είναι τουλάχιστον προκλητικό να προσλαμβάνει ένα ακόμα υπάλληλο με ετήσιο κόστος 25 χιλιάρικα.

«Ίσως ακόμα θα ήταν μια εξαιρετική πολιτική κίνηση, αν ο κ. Ψηνάκης, που δεν έχει όπως λέει οικονομικό πρόβλημα, θα μπορούσε να αποποιηθεί της αντιμισθίας του», συμπληρώνει ο κ. Χατζηγιάννης. «Θα ήταν μια έμπρακτη απόδειξη της άσχημης οικονομικής κατάστασης που βιώνει ο δήμος μας».

«Ο δήμαρχος ενός μικρού δήμου όπως ο Μαραθώνας, συνεχίζει, πρέπει να είναι ανοικτός σε συνεργασίες και προσιτός στους δημότες. Προσωπικά είπα στο δήμαρχο ότι είμαι διατεθειμένος να τον βοηθήσω σε ότι καλό για το κοινωνικό σύνολο, αφού και εκ της ειδικότητας μου γνωρίζω καλά τα προβλήματα του δήμου μας. Στην πρότασή μου αυτή καμιά απάντηση έλαβα».

Στη φωτογραφία ο κ. Χατζηγιάννης (με το πουκάμισο) προεκλογικά στο χώρο του ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα