17.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙ ΠΑΡΙΑΝΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΟΙ ΠΑΡΙΑΝΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Είδαν κι αποείδαν οι Παριανοί ότι το νέο αεροδρόμιο, στο σημείο που βρίσκεται η οικονομία της χώρας, αποκλείεται να τελειώσει σε σύντομο διάστημα κι αποφάσισαν να πάρουν οι ίδιοι τη τύχη της αποπεράτωσής του στα χέρια τους ή μάλλον στα χέρια των δωρητών-χορηγών. Έτσι συνέστησαν μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που σκοπό θα έχει τη συνδρομή στην αποπεράτωση των απαιτούμενων προσωρινών  εγκαταστάσεων εδάφους για την λειτουργία του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση – πρόσκληση 

«Στο τέλος Μαΐου του 2015 ολοκληρώνεται η φάση της κατασκευής του πεδίου ελιγμών του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, ενός έργου που έχει μέχρι σήμερα κοστίσει στη χώρα ποσό άνω των 35.000.000 ευρώ, και που θεωρείται άκρως απαραίτητο για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, αφού γνωρίζουμε ότι το νέο αεροδρόμιο θα δώσει νέες προοπτικές στην οικονομική ζωή της Πάρου και της Αντιπάρου λύνοντας σοβαρά προβλήματα μετακίνησης των επισκεπτών και των κατοίκων των δύο νησιών.

Όμως, δυστυχώς, η εγγενής κρατική αδυναμία και οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας της χώρας δεν επιτρέπουν την ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, αφού σήμερα δεν είναι εφικτή η κατασκευή των μόνιμων κτιριακών εγκαταστάσεων του, οι οποίες δεν προβλέπεται να δημιουργηθούν πριν από το 2020 ή σε προσωρινή βάση πριν από το καλοκαίρι του 2017 και μόνο εφόσον υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση, κάτι που προφανώς δεν είναι βέβαιο. Καθήκον όλων μας είναι και παραμένει η άσκηση πιέσεων στις κυβερνήσεις ώστε να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου. Όμως το νησί δεν μπορεί να περιμένει.

Οι Δήμαρχοι Πάρου και Αντιπάρου καθώς και οι τουριστικοί και επαγγελματικοί φορείς του νησιού αποφάσισαν και συνέστησαν ένα φορέα που θα επιδιώξει, με την έγκριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την κατασκευή των έργων και των προσωρινών εγκαταστάσεων που θα διασφαλίσουν την λειτουργία του νέου αεροδρομίου μέσα από δωρεές χορηγών.

Οι εγκαταστάσεις αυτές θα έχουν την έγκριση των αρμοδίων αρχών και θα σχεδιαστούν  και θα υλοποιηθούν με τις οδηγίες τους. Ειδικότερα ο νέος φορέας που προκρίθηκε για λόγους ταχύτητας  έχει τη νομική μορφή της  αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και θα έχει ως σκοπό   τη συνδρομή,  στην αποπεράτωση των απαιτούμενων προσωρινών  εγκαταστάσεων εδάφους για την λειτουργία του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου.

Η συνδρομή αυτή θα υλοποιηθεί μέσω δωρεών – χορηγιών που θα συλλέξει από τους συλλογικούς φορείς, πολίτες και λοιπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την αγορά και με κάθε τρόπο κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων λειτουργίας του νέου αερολιμένα Πάρου, οι οποίες ακόλουθα θα παραχωρηθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μέχρι της δημιουργίας των μόνιμων εγκαταστάσεων.

Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά η συσταθείσα εταιρεία, μετά από έγκριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, θα προμηθευτεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, υλικά και προκατασκευασμένες εγκαταστάσεις με χρήματα που θα της δωριθούν και θ’ αναλάβει τη διευκόλυνση της διεκπεραίωσης εγκατάστασης αυτών με κάθε τρόπο και σε συνεργασία με τους Δήμους Πάρου – Αντιπάρου και συλλογικούς φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό ο φορέας θα συνεργάζεται με τις αρχές και υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την κατασκευή και αδειοδότηση του νέου αεροδρομίου, ώστε να καταστεί εφικτή η άμεση λειτουργία του. Ο νέος φορέας φέρει την επωνυμία “ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥ”.

Στην αρχική της μορφή η εταιρεία έχει συσταθεί από τους ΜΑΡΚΟ ΚΩΒΑΙΟ του Ιωάννη, Δήμαρχο Πάρου, ΦΑΡΟΥΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ  του Δημητρίου, Δήμαρχο Αντιπάρου, ΜΠΑΦΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ του Στυλιανού, Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Πάρου,  ΑΛΙΠΡΑΝΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ  του Δημητρίου, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ  του Παναγιώτη, Τουριστικό Πράκτορα,  ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ του Αλεξάνδρου, Τουριστικό Πράκτορα, ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΙΩΑΝΝΗ, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Πάρου,  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΙΦΛΗ του Ιωάννου, Δικηγόρο του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης του Δήμου Πάρου ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟ του Παναγιώτη, Επιχειρηματία, ενώ νόμιμος εκπρόσωπος του φορέα είναι ο Κωνσταντίνος Φιφλής. Όμως σε κάθε περίπτωση είναι δυνατή και επιθυμητή η διεύρυνση του φορέα και με άλλα μέλη.

Ο φορέας θα δέχεται χορηγίες – δωρεές μόνο με καταθέσεις σε λογαριασμούς που ήδη έχει ανοίξει σε τράπεζες και ειδικότερα στους λογαριασμούς:

ALPHA BANK : GR 28 0140 6250 6250 0200 2007 643

ΠΕΙΡΑΙΩΣ : GR 65 0172 7120 0057 1207 5970 399

EUROBANK: GR 59 0260 3590 00054020 0333 632

Οι ιδιώτες χορηγοί θα λαμβάνουν βεβαιώσεις που θα μειώνουν το φόρο τους και οι επιχειρήσεις τιμολόγια που θα μπορούν να καταχωρούνται στα βιβλία τους, ώστε γενικά η χορηγία τους να έχει και φορολογικό όφελος. 

Πέρα όμως από το φορολογικό όφελος, ευελπιστούμε ότι με τη συνδρομή όλων μας θα υπάρξει η δυνατότητα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, το συντομότερο δυνατόν και η ωφέλεια για όλους μας θα είναι σημαντική σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού και κυρίως στον τουρισμό αφού με τη λειτουργία του το νέο αεροδρόμιο θα σπρώξει την Πάρο μπροστά στο μέλλον.

Ο φορέας που έχουμε δημιουργήσει θα επιταχύνει τις διαδικασίες και θα συμβάλει με τη συνεισφορά όλων στην υλοποίηση του στόχου, που είναι η άμεση λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου.

Ο νέος φορέας θα έχει δικτυακό τόπο και θα δημοσιεύει άμεσα κάθε νέα πληροφορία για την πορεία υλοποίησης του σκοπού του, ώστε όλοι να γνωρίζουν ακριβώς όλες τις εξελίξεις και θα διαχειριστεί τις χορηγίες με τρόπο διαφανή και πλήρως διαυγή.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να γίνετε χορηγοί για το μεγάλο στόχο της δημιουργίας των προσωρινών εγκαταστάσεων που θα απαιτηθούν για τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου  και θεωρούμε απαραίτητη την συστράτευσή σας.

      

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα