33.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ!

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ!

Από Δευτέρα 11/12/2017 αρχίζουν να λειτουργεί το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού, στο τηλ 2292 3 20300, για την νέα οφθαλμίατρο που εντάχθηκε στο δυναμικό των γιατρών του Κέντρου Υγείας.

Έτσι μέσα σε λίγους μήνες μετά τον γυναικολόγο, την καρδιολόγο, την παιδίατρο, τον ψυχίατρο, τον πνευμονολόγο έρχεται να προστεθεί μια νέα ειδικότητα στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα, για άλλη μια φορά, η ευαισθησία της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ και συγκεκριμένα της υποδιοικήτριας κ. Κισκήρα στα δίκαια αιτήματα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για μια καλύτερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.

Μπαίνει και πάλι αμείλικτα το σύνηθες ερώτημα

«Φτάνουν οι υπάρχοντες γιατροί για να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες μιας τεράστιας, πολυπληθούς, περιοχής που βρίσκεται στο Νοτιότερο άκρο της Αττικής;»

Η απάντηση είναι και ασφαλώς όχι.

Η προσπάθεια για καλύτερη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Λαυρίου θα συνεχιστεί με στόχο μια ορθότερη λειτουργία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής.

Μέχρι εδώ θα τελείωνε μια τυπική, στοιχειώδης, ενημέρωση των πολιτών για την έναρξη λειτουργίας της νέας οφθαλμιάτρου στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

Όμως αξίζει οι πολίτες να ενημερωθούν και για το παρασκήνιο της λειτουργίας του οφθαλμολογικού ιατρείου.

Με την άφιξη της νέας ιατρού διαπιστώσαμε

1) ότι τα οφθαλμολογικά μηχανήματα που υπήρχαν στο Κέντρο Υγείας, από την παλαιότερη παρουσία του γιατρού ΙΚΑ, ήταν πεπαλαιωμένα και δεν θα μπορούσε να γίνει οφθαλμολογική εξέταση με τους καλύτερους όρους.

2) Δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος για την λειτουργία ενός τέτοιου ιατρείου, αφού πολλές από τις υπάρχουσες αίθουσες είχαν καλυφθεί από τους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων που πρόσφατα είχαν έρθει στο Κέντρο Υγείας και με δεδομένη την στενότητα χώρου που γενικώς υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

Τα προβλήματα λύθηκαν, όχι μέσω της χρονοβόρου διαδικασίας του Δημοσίου, που όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε. Όμως μια τέτοια διαδικασία πρακτικά θα σήμαινε απραξία της οφθαλμιάτρου για περισσότερο από 2 μήνες.

Τα προβλήματα λύθηκαν μέσω της ικανότητας, της ευαισθησίας και του αλτρουισμού που χαρακτηρίζουν όλους τους Έλληνες όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση.

1) Η νέα οφθαλμίατρος έφερε τα δικά της υπερσύγχρονα μηχανήματα που της είχαν παραχωρηθεί από τη εθελοντική της προσφορά σε διάφορους κοινωφελείς συλλόγους .

Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό.

Εξασφάλισε να δοκιμαστούν, με δική της πρωτοβουλία, από αρμόδιο εργαστήριο ώστε να εξασφαλισθεί η βέλτιστη λειτουργία.

Είμαι περήφανος που συνεργάζομαι με την οφθαλμίατρο κ Γιαννακάκη. Θεωρώ επίσης τυχερή την ευρύτερη περιοχή που εντάχθηκε μια τέτοια γιατρός στο δυναμικό του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.

Θεώρησα αναγκαίο αυτή η συμπεριφορά να έρθει σε γνώση των πολιτών γιατί αποδεικνύει ότι ακόμη υπάρχουν επιστήμονες που τιμούν αλλά και κοσμούν τον χώρο της Ιατρικής.

2) Τα νέα ιατρεία, που θα στεγάσουν τους υπάρχοντες αλλά και άλλους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, θα προκύψουν από τον μετασχηματισμό της αίθουσας δεξιώσεων (?) του Κέντρου Υγείας.

Σε αυτό βοήθησαν σε μέγιστο βαθμό προσωπικά ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ Λουκάς. Επίσης βοήθεια για την ολοκλήρωση πρόσφεραν για άλλη μια φορά ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου.

Πολύτιμη συμμετοχή είχαν και μεμονωμένοι πολίτες όπως ο ο κ Πορταράκης, ο κ Καίλας Δημήτρης, ο Σωκράτης τους οποίους εκ μέρους όλων τους ευχαριστώ θερμά.

                                                           

Βλαχογιάννης Νίκος                                       

Ειδ. Παθολόγος                        

Διευθυντής-συντονιστής Κέντρου Υγείας Λαυρίου

l

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα