21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΡΕΪΣΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ!

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΡΕΪΣΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ!

Με τους οιωνούς σαφώς εναντίον του ξεκίνησε τη θητεία του ως Πρόεδρος του Δ.Σ. Μαραθώνα ο Αιμίλιος Ρεΐσογλου. Στη σημερινή ειδική συνεδρίαση για την εκλογή των επιτροπών του δήμου, υπήρξε μεν απαρτία με 22 παρόντες επί συνόλου 33, αλλά με ηχηρές απουσίες δημοτικών συμβούλων που σηματοδοτούν την αποδοκιμασία που υπάρχει στο πρόσωπο ενός προέδρου που έγινε αποδεκτός με 10 ψήφους επί συνόλου 33 δημοτικών συμβούλων.

Σημαντική, αλλά εξόχως προφητική η τοποθέτηση της Αναστασίας Παππά δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας η οποία προτάθηκε για πρόεδρος του Δ.Σ. απ’ το δήμαρχο Ηλία Ψηνάκη, αλλά δεν αποδέχτηκε να συναγωνιστεί με άλλους τρεις συναδέλφους της – ανάμεσά τους ο κ. Ρεΐσογλου – που αυτοπροτάθηκαν, φοβούμενη τη διάλυση της πλειοψηφούσας παράταξης, άποψη που δεν ενστερνίσθηκαν οι υπόλοιποι με το γνωστό αποτέλεσμα.

Η τοποθέτηση της κ. Παππά:    

Ο κ. Ρεΐσογλου δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έλαβε λιγότερες του ενός τρίτου των ψήφων και διορίστηκε με μία απόφαση ενός υπαλλήλου της Διοίκησης. Ως Πρόεδρος δεν χαίρει της αποδοχής και του σεβασμού του Σώματος. Το Συμβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν ο ίδιος ο Πρόεδρός του δεν σέβεται την αρχή της πλειοψηφίας στην οποία βασίζεται.

Δε νομιμοποιείται πολιτικά και δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σωστή λειτουργία του Συμβουλίου. Δείχνει ασέβεια στις δημοκρατικές αρχές βάσει των οποίων εξελέγη δημοτικός Σύμβουλος και απαξιώνει το δημοκρατικό θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, αδιαφορώντας για τη Βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων.

Αναρωτιέμαι πώς θα μπορέσει να ζητήσει ξανά την δημοκρατική ψήφο των συμπολιτών του. Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι διαχωρίζω τη θέση μου, καθώς δεν μπορώ να συμμετέχω στην ασέβεια που συντελείται. Ασέβεια προς τον τόπο μου και την ίδια τη Δημοκρατία.

Το άρθρο 66 παρ. 1 του “Καλλικράτη” ορίζει: «Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση.» Η συνείδησή μου λοιπόν, μου λέει ότι όσο ο κ. Ρεΐσογλου παραμένει δημοκρατικά ανομιμοποίητος δεν μπορώ να τον αποδέχομαι διά της θετικής ψήφου μου στα θέματα τα οποία θα εισάγει.

Ελπίζω κάποια στιγμή να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς με το σεβασμό που πρέπει, αφήνοντας τις προσωπικές μας φιλοδοξίες στην άκρη. Το απαιτεί το καλό του τόπου.

Άκρως απογοητευμένη η τοπική κοινωνία βοά!

Αποσβολωμένη η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στον πολύπαθο ιστορικό δήμο Μαραθώνα και καταλήγει πλέον ότι δεν είναι μόνος υπαίτιος του καταντήματος της διοίκησης του δήμου ο Δήμαρχος  Ηλίας Ψηνάκης, αλλά κι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που το μόνο που επιδιώκουν είναι προσωπικά οφέλη, με την αφέλεια να πιστεύουν ότι σε λίγο καιρό όλα θα έχουν ξεχαστεί.

Ξεχνούν ωστόσο ότι ο ψηφοφόρος πλέον μετά και τα όσα έχει πάθει απ’ τη κεντρική εξουσία, δεν είναι διατεθειμένος να ξεχάσει ή να συγχωρήσει πρακτικές ενάντιες προς το όφελος της κοινωνίας, είτε αφορά μια τοπική διοίκηση – δήμος είτε τη κεντρική διοίκηση – κράτος.

Παράλληλα στα τοπικά πηγαδάκια  επικρατεί η άποψη ότι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δήλωσαν παρόντες σήμερα με το σκεπτικό να διεκδικήσουν θέσεις στις επιτροπές του δήμου, όπου οι πολλοί αυτοπροτεινόμενοι της πλειοψηφίας δείχνουν το μέγεθος της διάλυσης που παρουσιάζει η παράταξη, απλά και μόνο για να μη επικρατήσουν όσοι ο νόμος ορίζει σε περίπτωση μη απαρτίας (κατάταξη ανά ψήφους) που δεν τους είναι αρεστοί.

Όπως κι ότι υπήρξε συμπαιγνία Ψηνάκη – Ρεΐσογλου και λοιπών, ώστε ο μεν δήμαρχος να φανεί ότι τηρεί το λόγο του προτείνοντας την κ. Παππά ως πρόεδρο του Δ.Σ., ξέροντας ότι θα αποχωρούσε αν υπήρχαν κι αυτοπροτεινόμενοι για τη θέση. Το που βρίσκεται η αλήθεια είναι ο Γόρδιος δεσμός που καλείται να λύσει κάθε δημότης του ιστορικού Μαραθώνα!

Με αυτά τα δεδομένα, συν ένα δήμαρχο τελείως αδιάφορο και μη ικανό να επιβάλλει το λόγο του ούτε καν στην παράταξή του ο δήμος του Μαραθώνα δυστυχώς προχωρά τελείως ακυβέρνητος κι είναι ζήτημα χρόνου πότε θα συντριβεί στα βράχια.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα