21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΕΪΣΟΓΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ

Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΕΪΣΟΓΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ

Αμέσως μετά την απόλυση της λειτουργίας των εκκλησιών, ξεκινά η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα με την παρθενική εμφάνιση του Αιμίλιου Ρεΐσογλου ως νέου προέδρου, που έχει εκλεγεί με λιγότερο απ’ το 1/3 των μελών του Σώματος.

Ως εκ τούτου ο κ. Ρεΐσογλου είναι ένας Πρόεδρος μειωμένου κύρους, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει κρίσιμες καταστάσεις τόσο εξ αιτίας των πρακτικών του Δημάρχου Ηλία Ψηνάκη, όσο και της προσωπικής εκλογής του.

Ήδη η πρώτη αντίδραση προέρχεται απ’ τη παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας «Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα» όπως αναλυτικά αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:  

Μετά την αποτυχία του υποψήφιου της παράταξης Ψηνάκη κ. Αιμ. Ρεΐσογλου να εκλεγεί πρόεδρος του ΔΣ (10 ψήφους από  33) η συνεδρίαση σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 12-3-17. Όμως  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έσπευσε  να τον ανακηρύξει πρόεδρο χωρίς να λάβει υπόψη της προηγούμενες αποφάσεις που απορρίπτουν κατηγορηματικά την συγκεκριμένη λύση.

 Υπενθυμίζουμε ότι για ανάλογη περίπτωση στο Δήμο Διονύσου υπάρχει απόφαση της επιτροπής του αρθρ. 152ν.3463/2006( 12/3/2013) με σκεπτικό αντίθετο από αυτό της αποκεντρωμένης καθώς και σχετικό έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών, Δ/νσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (αρ.πρ..1308/11/1/2013) που με σαφήνεια ξεκαθαρίζει ότι: στην τρίτη ψηφοφορία απαιτείται η ύπαρξη πλειοψηφίας των παρόντων μελών του συμβουλίου, υπό την έννοια ότι οι θετικές του μοναδικού υποψηφίου ψήφοι είναι περισσότερες των αρνητικών συμπεριλαμβανομένων των λευκών ή άκυρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευρύτερη συναίνεση παρατάξεων στο πρόσωπο του υποδειχθέντος υποψηφίου.

Η Δύναμη Πολιτών δεν αποδέχεται την  επιβολή μιας πρακτικής ,που εκτός από αντίθετη με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, είναι και ντροπιαστική για τον ιστορικό Δήμο του Μαραθώνα το Δημοτικό συμβούλιο του οποίου θα διευθύνεται από πρόσωπο με μειωμένο κύρος.  Γι’ αυτό επιφυλάσσεται να προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152.

Καλούμε   όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου  και κάθε σύμβουλο ξεχωριστά να αντισταθούν  στην οργανωμένη προσπάθεια του Ηλία Ψηνάκη και των συμμάχων του να απαξιώσουν  το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα