21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΝΔΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ (βιντεο-φωτο)

ΠΑΝΔΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ (βιντεο-φωτο)

Πάνδημη ήταν φέτος η συμμετοχή πολιτών στον εορτασμό των Θεοφανείων στη Ραφήνα.  Στο Μητροπολιτικό ναό της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα εψάλη η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων κι ο μεγάλος αγιασμός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου, με την παρουσία του δημάρχου Ρ-Π κ. Πιστικίδη, του αντιπεριφερειάρχη αν. Αττικής κ. Φιλίππου, του προέδρου του Δ.Σ. κ. Μισοκοίλη, των αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, του πρώην δημάρχου Ρ-Π κ. Χριστόπουλου, του Δ.Σ.-προέδρου του Ο.Λ.Ρ. κ. Ορκόπουλου, των αρχών του τόπου και πλήθος πιστών που κατέκλυσαν το ναό.

Μετά τη λειτουργία σχηματίστηκε πομπή με προπομπό τη δημοτική φιλαρμονική, ενώ ακολουθούσαν τα εξαπτέρυγα με την εικόνα της βάπτισης του Κυρίου, ο Μητροπολίτης και το ιερατείο, οι επίσημοι, με κατεύθυνση το λιμάνι για τον αγιασμό των υδάτων.

Αμφιθεατρικά του λιμανιού πλήθος κόσμου, καθώς ο καιρός ευνοούσε τη μεγάλη συμμετοχή, είχε κατακλύσει κάθε γωνιά, ενώ φέτος παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή κολυμβητών, κοντά στους 40, που έπεσαν στη θάλασσα να πιάσουν το Σταυρό.

Ο Δημήτρης Κοντονής ήταν ο κολυμβητής που έπιασε το Σταυρό και μάλιστα τον αναζήτησε ο Δεσπότης, καθώς ο ίδιος παρέμενε στη θάλασσα για να προσκυνήσουν όλοι οι κολυμβητές τον Τίμιο Σταυρό που κρατούσε, για να του δώσει την ευλογία του με μια εικόνα της Παντοβασίλισσας προστάτιδας και οδηγού του στη ζωή. Ο Δημήτρης Κοντονής κατοικεί στο Πανόραμα Ραφήνας τα τελευταία πέντε χρόνια κι είναι πολίστας της Ηλιούπολης.

Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στο ξενοδοχείο ‘’Αύρα’’, όπου ο δήμαρχος, ο λιμενάρχης κι ο πρόεδρος του Ο.Λ.Ρ. υποδέχτηκαν το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μ&Λ, τους βουλευτές Πάνο Σκουρολιάκο του ΣΥΡΙΖΑ και Μάκη Βορίδη της Ν.Δ., τον αντιπεριφερειάρχη αν. Αττικής Πέτρο Φιλίππου, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.

Να σημειωθεί ότι παρόντες στον εορτασμό ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Θανάσης Αδαμόπουλος και της ελάσσονος οι επικεφαλής Γιώργος Χριστόπουλος και Ανδρέας Βασιλόπουλος.  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα