27.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΙΝ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ, ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΒΑΡΑ

ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ, ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΒΑΡΑ

Μισή ώρα μετά τη λήξη της τελετής μνήμης στους πρόποδες του Πανείου όρους στα Καλύβια για τα δέκα χρόνια μετά τη καταστροφική πυρκαγιά του 2007 και το μνημόσυνο που εψάλη απ’ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μ&Λ κ. Νικόλαο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής  του ανθυποσμηναγού Βασίλη Φιλίππου που κάηκε στο σημείο όπου στήθηκε ο ανδριάντας του και κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος, σήμανε συναγερμός για φωτιά που εκδηλώθηκε στον Άγιο Αντώνη στο Κουβαρά.

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της Π.Υ. του Λαυρίου και των εθελοντών του δήμου Σαρωνικού που έσπευσαν στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά σε δύο σημεία ταυτόχρονα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η κινητοποίηση αποσόβησε άμεσα τον κίνδυνο επέκτασης καθώς ο ισχυρός άνεμος που έπνεε στη περιοχή προδιέθετε δυσάρεστα. Μάλιστα σήμανε κινητοποίηση και των εναέριων μέσων ώστε να προληφθεί πιθανή επέκταση της φωτιάς.   

Εν τούτοις μετά την επιτυχή αντιμετώπιση του συμβάντος απ’ το κλιμάκιο της πυροσβεστικής που έσπευσε επί τόπου, δόθηκε σήμα μη κινητοποίησης των εναέριων μέσων.

Το συμβάν επιβεβαιώνει το χιλιοειπωμένο, ότι πρέπει η φωτιά να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει της, αλλά και το ότι οι φωτιές που εκδηλώνονται δεν μπορεί να είναι τυχαίες, ιδίως αν υπάρχουν περισσότερες της μιας εστίες.

Τέλος καλό όλα καλά για το Κουβαρά με το υπέροχο δάσος που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.     

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα