26.1 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΕΟΡΤΑΖΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΕΟΡΤΑΖΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Παγερή και χιονισμένη αρχικά ξημέρωσε η πρωτοχρονιά στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, χωρίς αυτό να εμποδίσει τη καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο δημαρχείο Ραφήνας, αν και με μικρότερη συμμετοχή πολιτών συγκριτικά με άλλες χρονιές. Τις πίτες ευλόγησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος της Θεοτόκου, με τους πατέρες Δημήτριο του Αγ. Ιωάννη και Απόστολο της Παντοβασίλισσας, με το ένα φλουρί να πέφτει στον Γ. Γ. του Δήμου Ρ-Π Κωνσταντίνο Φούκα ανακηρύσσοντάς τον τυχερό της χρονιάς.

Πρωταγωνιστής της μεγάλης γιορτής που είχε ετοιμαστεί εντός και εκτός της αίθουσας δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Ρ-Π και εορτάζων επίσης Βασίλης Πιστικίδης, ο οποίος πήρε πάνω του όλη την εκδήλωση:

Ως ομιλητής της καθιερωμένης ως είθισται απ’ το δήμαρχο ομιλίας-απολογισμού της χρονιάς που πέρασε

Ως παρουσιαστής των δρώμενων και

Ως ο μόνος που παρέδωσε τις τιμητικές διακρίσεις του δήμου στους εθελοντές πυρασφάλειας, κοινωνικού παντοπωλείου και ιατρείου και φυσικά της καθ’ οιονδήποτε τρόπο ευγενικής προσφοράς κατοίκου προς το δήμο.

Εκτός των πολλών και ξεχωριστών παρουσιών, ηχηρές ήταν οι απουσίες όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας του δήμου κάτι που καταντά επιτέλους ενοχλητικό για τους πολίτες οι οποίοι μια τέτοια μέρα θέλουν να ευχηθούν σε όλους τους εκλεκτούς τους, αλλά και του Δ.Σ. – Προέδρου του ΟΛΡ που ίσως σχετίζεται με την επερχόμενη αλλαγή του(;) καθώς είναι ο μόνος που παραμένει ακόμη στη θέση του και δεν έχει αντικατασταθεί απ’ την κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος στην εμπεριστατωμένη ομιλία του, έκανε εκτενή απολογισμό του δημοτικού έργου της χρονιάς που πέρασε στο οποίο έβαλε ο ίδιος θετικό πρόσημο, μη αφήνοντας σε μας αυτό το προνόμιο, αναφερόμενος σε έργα που έγιναν, άνοιγμα Πολιτιστικού κέντρου, καθαρισμός όλης της έκτασης του Οχυρού κ.α. και σ’ αυτά που προγραμματίζονται, νέο γήπεδο,  βρεφονηπιακό σταθμό Πικερμίου, αποκατάσταση της Λ. Αχαιών, δημοτική συγκοινωνία, διάνοιξη λεωφ. Φλέμινγκ κ.α.

Απέδειξε ωστόσο για άλλη μια φορά ότι δε διαθέτει το χάρισμα του αυθόρμητου δημόσιου διαλόγου εν σχέση με συναδέλφους του, όταν σε καλοπροαίρετη και διόλου αντιπολιτευτική παρέμβαση σχετικά με το Κ.Υ. ώστε τούτο να αναδειχτεί σε ύψιστο σημείο σ’ ένα τοπικό ακροατήριο, απάντησε επιθετικά και σχεδόν προσβλητικά, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά πόσο ‘‘ευαίσθητος’’ είναι όταν τον διακόπτουν, έστω κι αν η διακοπή γίνεται για καλό σκοπό.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο θέμα του αποχετευτικού καθώς όπως φαίνεται η απόρριψη απ’ τη διυπουργική επιτροπή της χωροθέτησης τοπικού ΕΕΛ στη Λακαθέλα Βραυρώνας που αποφασίστηκε απ’ τα δημοτικά συμβούλια των δύο όμορων δήμων Ρ-Π & Σ-Α τον ενόχλησε και προσπάθησε με κάθε τρόπο να απαλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις.  

Ευχαρίστησε τους αιρετούς και μη συνεργάτες του, τους υπαλλήλους του δήμου, ενώ στηλίτευσε την απουσία των δημοτικών συμβούλων σύσσωμης της μειοψηφίας.

Στη συνέχεια παρουσίασε τη χορωδία του ΚΑΠΗ και την κρουστωδία της ομάδας του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, τους αγωνιστές ζωής όπως είπε, οι οποίοι καθήλωσαν με τα τραγούδια τους μέσω των οποίων παλεύουν τους δαίμονες που τους στοιχειώνουν, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου μετά από κάθε εκτέλεση και τέλος την επιδοκιμασία και το θαυμασμό όλων όταν τους αποχαιρετούσαν ενθαρρύνοντάς τους, χειροκροτώντας όρθιοι.

Ακολούθως κάλεσε τους εθελοντές  Πυρασφάλειας, Γεράσιμο Ασβεστάρη, Δημήτριο Δράκος Δράκο, Μανώλη Νταή, Φίλιππο Αναστασίου, Σωτήρη Μακρή και Μαντώ Μαρούλη, Κοινωνικού παντοπωλείου Νικόλαο Σταθάκη και Άγγελο Χοβαρδά και Κοινωνικού Ιατρείου το γιατρό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και το Σταύρο Χαρίτο στους οποίους παρέδωσε ειδικά κατά περίπτωση αγαλματίδια.

Λίγα λόγια για το έργο του εθελοντή έκανε η πρόεδρος τους Ζέτα Μπαμπανιώτη που παρέλαβε το αγαλματίδιο της απούσας Μαντούς Μαρούλη, ενώ ο Άγγελος Χοβαρδάς αφιέρωσε το αγαλματίδιο που πήρε στην σύζυγό του, που όπως είπε ανέχεται τις ατέλειωτες ώρες απουσίας του λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά.

Ειδική μεταχείριση επεφύλαξε στην κυρία Πολυτίμη Μεταξά, την οποία χαρακτήρισε πολύτιμη για τον δήμο εξ’ αιτίας της συνολικής προσφορά της στην πόλη και την κοινωνία της Ραφήνας.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα