20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Και αυτό το σχολικό έτος έληξε με σημαντικές επιδόσεις και λαμπρές επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών του ΓΕ.Λ. Νέας Μάκρης. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους αποφοίτους 2013-’14, μεγάλος αριθμός μαθητών και μαθητριών του Σχολείου από όλες τις κατευθύνσεις αρίστευσαν επιτυγχάνοντας εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ σημαντικό ποσοστό από αυτούς θα εισαχθούν στις σχολές της πρώτης τους προτίμησης.

Τα στατιστικά στοιχεία  των επιδόσεων των αποφοίτων του Σχολείου, έτσι όπως τα επεξεργάστηκε η Υποδιευθύντρια του Σχολείου κα Χαβάτζα Αναστασία, έχουν ως εξής:

Από τους 115 αποφοίτους που εξετάστηκαν πανελλαδικά, μέση βαθμολογία πάνω από 19 πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις το 2,7% των υποψηφίων (αντίστοιχο πανελλαδικό ποσοστό 1,89%), πάνω από 18 το 9,6% των υποψηφίων και  πάνω από 17 το 17,5% των υποψηφίων !

Δύο δίδυμα αγόρια- μαθητές του ΓΕ.Λ. Νέας Μάκρης,  ο Φίλιππος – Αχιλλέας Λουκάς και ο Αλέξανδρος Λουκάς πέτυχαν 19,58 και 19,41 βαθμό πρόσβασης αντίστοιχα, βαθμολογία που τους κατατάσσει στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά! Ανάλογη και η επιτυχία του Ιωάννη Ποταμιάνου, με βαθμό πρόσβασης 19,07.

«Τον έπαινο του Αήμου και των Σοφιστών, τα δύσκολα και τ’ ανεκτίμητα τα εύγε αξίζουν σε όλα τα παιδιά», δήλωσε η Διευθύντρια του Λυκείου, κα Ευαγγελίου – Ρίζου Αναστασία. Και συνεχίζει: Δούλεψαν με  υποδειγματική επιμονή, σοβαρότητα και επιμέλεια απόλυτα αφοσιωμένοι στο στόχο. Τους εύχομαι να συνεχίσουν το δρόμο τους βαδίζοντας στα ίδια αχνάρια. Να μην σταματήσουν να ονειρεύονται. Να θέτουν στόχους και να τους υλοποιούν. Να είναι πάντα σε θέση να διακρίνουν

τι είναι υγιές ή νοσηρό

εύρωστο ή παρακμηακό

δίκαιο ή άδικο

θεμιτό ή αθέμιτο. ». 

“Αυτή η επιτυχία είναι τέκνο μιας επίκτητης αρχής: Στρέφω το βλέμμα μακρυά απο το ταλέντο, δεν αναπαύομαι στις δάφνες ενός εικονικού θριάμβου, βαδίζω μονάχα στο σκοτεινό μονοπάτι της προσπάθειας.

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας φώτισαν τον δρόμο.”

 

 είναι η δήλωση που έκαναν τα δίδυμα αδέλφια Αλέξανδρος & Αχιλλέας Λουκάς, ενώ ο Γιάννης Ποταμιάνος δήλωσε: Ήταν μια δύσκολη χρονιά με αρκετόο διάβασμα και κούραση. Είμαι, όμως, ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα”.

Τους μαθητές και τις οικογένειές τους συγχαίρει θερμά και ο Σύλλογος διδασκόντων καθηγητών του 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Μάκρης και τους εύχεται καλές σπουδές και καλή πρόοδο στην ακαδημαϊκή τους ζωή.

Θερμά συγχαρητήρια και στο Σχολείο και το εκπαιδευτικό του προσωπικό για την υψηλή επίδοση των μαθητών του!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα