23.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

ΤΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Οι τρεις τουριστικές περιοχές της χώρας, όπου επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι:

1. Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα το Ιστορικό κέντρο Δήμου Αθηναίων, όπως αυτό προσδιορίζεται και οριοθετείται από το Π.Δ. 21.9/13.10.1979 (ΦΕΚ Δ ́ 567) όπως ισχύει και ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.

2. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα το Ιστορικό κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως αυτό προσδιορίζεται και οριοθετείται από την Υ.Α. ΥΠΠΟ/ ΔΙΛΑΠ/Γ/3046/51009/14.10.1994 (ΦΕΚ Β ́ 833).

3. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα: ο Δήμος Ρόδου, ο Δήμος Κω, ο Δήμος Σύρου−Ερμούπολης, ο Δήμος Μυκόνου και ο Δήμος Θήρας. Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Μύκονος και η Σαντορίνη προστέθηκαν από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και δεν είχαν περιληφθεί στην αρχική συμφωνία με την τρόικα.

Χρειάζονται άραγε μάρτυρες για να υποπτευθούμε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, όταν μεταξύ των τριών τουριστικών περιοχών που σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού, ορίζονται να εφαρμόσουν πιλοτικά για ένα χρόνο τη  προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές τον χρόνο, μπήκε κι ένας μικρός δήμος της αν. Αττικής όπως η Ραφήνα-Πικέρμι;

Ένας δήμος που δεν ήταν καν τουριστικός μέχρι πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλη όταν ο δήμαρχος κ. Χριστόπουλος επισκέφτηκε την υπουργό τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη με αίτημα το χαρακτηρισμό του δήμου ως «τουριστικού προορισμού».  Ένα δήμο επίσης όπου τα μαγαζιά, εκτός των μεγάλων S/M και των εμπορικών του Πικερμίου ήταν ανοιχτά ούτως ή άλλως εδώ και χρόνια;

Άλλο εύγλωττο ερώτημα είναι πως η τρόικα γνωρίζει τη Ραφήνα-Πικέρμι, ενώ φαίνεται να αγνοεί τη Μύκονο και τη Σαντορίνη,  που προστέθηκαν από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αφού δεν είχαν περιληφθεί στην αρχική συμφωνία με την τρόικα;

Τα ανωτέρω ερωτήματα φαίνεται να απασχολούν τους επαγγελματίες όχι μόνο της Ραφήνας-Πικερμίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Νίκου Στεφανίδη προέδρου του επαγγελματοβιοτεχνικού συλλόγου Ρ-Π, υπάρχουν υποψίες ότι ο συγκεκριμένος δήμος, θεωρείται αίολο το επιχείρημα ότι είναι λιμάνι αφού μεγαλύτερο λιμάνι είναι ο Πειραιάς, επελέγη για να λειτουργήσει ως μπούσουλας για το άνοιγμα των καταστημάτων σε όλους τους δήμους της αν. Αττικής.

«Με την απόφαση αυτή είναι αυτονόητο ότι ευνοούνται τα μεγάλα S/M, τα πολυκαταστήματα και οι διάφοροι πολυχώροι της αν. Αττικής, ενώ οδηγούνται στο κλείσιμο όλο και περισσότεροι μικροί επαγγελματίες» κατέληξε ο κ. Στεφανίδης.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα