16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

Ο χειρότερος εφιάλτης των δημάρχων και των τοπικών κοινωνιών, επαληθεύεται δυστυχώς απ’ τα πλέον επίσημα χείλη, αφού ο Γιάννης Μουζάλας αν. υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, ανακοίνωσε στη συνεδρίαση της ΕΝ.ΠΕ. ότι θα δοθούν 20.000 voucher για διαμονή-διατροφή των προσφύγων-μεταναστών και ζήτησε από τους περιφερειάρχες να του δώσουν λίστα με χώρους μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών σε όλη τη χώρα και κυρίως στις περιφέρειες που βρίσκονται στο δρόμο τους, δηλαδή, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Ζήτησε ωστόσο να υπάρξει ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα.

Τούτο σημαίνει ότι οι πληροφορίες που είχαμε κατά διαστήματα περί χρησιμοποίησης των κατασκηνώσεων του Αγ. Ανδρέα στη Ν. Μάκρη, αλλά και άλλων στο Λαύριο και πιθανά στη Ραφήνα, επαληθεύονται δυστυχώς, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις Μουζάλα ότι η κατάσταση σιγά-σιγά θα ομαλοποιηθεί.

Ερώτημα παραμένει αν οι κατασκηνώσεις κατοικηθούν απ’ τους μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας, που θα κάνουν διακοπές τα παιδιά που φιλοξενούνται σ’ αυτές το καλοκαίρι;     

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα