14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΒΑΡΗ-ΒΟΥΛΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΒΑΡΗ-ΒΟΥΛΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Μπορεί το πρωτοδικείο να ανέδειξε δήμαρχο του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης το Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, όμως τυπικά εδραιώνεται η εκλογή μετά την εκδίκαση της ένστασης που έχει υποβάλλει ο αποχωρών  δήμαρχος Σπυράγγελος Πανάς κατά του αποτελέσματος που κρίθηκε με 12 ψήφους υπέρ του πρώτου.

Τη μορφή θρίλερ πήρε η εκλογή του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, όταν η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων που ζήτησε ο κ. Πανάς, έφερε στο φως στοιχεία κι από τις δύο πλευρές. Σημαντικότερο όλων η εξαφάνιση δέκα καταμετρημένων ψηφοδελτίων, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος μεταξύ των δύο αντιδίκων, με τον Πανά να δηλώνει εκμηδένιση της διαφοράς και τον  Κωνσταντέλλο να καταθέτει μήνυση για λαθροχειρία.

Στη φαρέτρα Πανά προστίθεται, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες κι ένα ψηφοδέλτιο που έχει μετρηθεί λανθασμένα υπέρ Κωνσταντέλλου. Αντίθετα στη φαρέτρα Κωνσταντέλλου, ο επανέλεγχος έφερε στο φως πλειάδα ψηφοδελτίων της δεύτερης Κυριακής, που αν και θεωρήθηκαν έγκυρα, η ύπαρξη μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου αριθμού σταυρών πλάι σε ονόματα υποψηφίων,  είναι δυνατόν να ακυρωθούν, εάν υπάρξει αντένσταση Κωνσταντέλλου.

Λύση στο γρίφο αναμένεται να δώσει η απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου που δεν αναμένεται νωρίτερα απ’ το τέλος Σεπτεμβρίου, δικάσιμος του οποίου ορίστηκε η 1η Σεπτεμβρίου, μία μέρα δηλαδή μετά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής που θα γίνει στις 31 Αυγούστου.  

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα