23.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΠΕΔΥ/Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ

ΤΟ ΠΕΔΥ/Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ

Ο Γιώργος Πατούλης με τη διπλή του ιδιότητα ως πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ επισκέφτηκε σήμερα το ΠΕΔΥ/Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού με το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη. Ο κ. Πατούλης έφθασε στο Κ.Υ. μετά τις 2 το μεσημέρι όταν πια το κέντρο ετοιμαζόταν να κλείσει – ως γνωστό έως σήμερα λειτουργεί μόνο τις εργάσιμες μέρες απ’ τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι – έτσι μπόρεσε να ξεναγηθεί με άνεση και να συνομιλήσει με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό χωρίς τη παρουσία ασθενών που θα δυσκόλευαν τη κατάσταση.

Ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Πιστικίδης, συνοδευόμενος απ’ τον αντιδήμαρχο κ. Μπουρνούς, έφθασαν νωρίτερα και υποδέχτηκαν τον κ. Πατούλη με την επιστημονική υπεύθυνη του Κ.Υ. κ. Δημητρίου. Η έκπληξη του κ. Πατούλη απ’ αυτό που αντίκρυσε ήταν έκδηλη απ’ τη στιγμή που πέρασε την είσοδο των επειγόντων και συνεχίστηκε κατά την περιήγηση των δύο πτερύγων του πρόσφατα ανακαινισμένου – αναβαθμισμένου κέντρου που φθάνει τα επίπεδα εξωτερικών ιατρείων νοσοκομειακής μονάδας λόγω των άρτια οργανωμένων εργαστηρίων, ακτινολογικό – βιοπαθολογικό – υπερήχων κ.α. και του επιστημονικού και λοιπού προσωπικού, που κέρδισε τα εύσημα του επισκέπτη (Πατούλη) που δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε απ’ τα χαμογελαστά πρόσωπα και τη προθυμία γιατρών και νοσηλευτών που του έδωσαν μια άριστη εικόνα για τη δουλειά που παράγουν. Καθόλου λίγο να ακούς τόσο κολακευτικά λόγια απ’ τον πρόεδρο του ΙΣΑ.

Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που άκουσε προσεκτικά θέματα του κλάδου και συνομίλησε εκτενώς με γιατρό που εξέφρασε αντίθεση με την επικείμενη 24ωρη εφημερία του συγκεκριμένου κέντρου που πιθανά να επηρεάσει τη λειτουργία των δύο γειτονικών του, Ν. Μάκρης και Σπάτων, που όμως δεν είναι τόσο οργανωμένα όσο της Ραφήνας, άποψη που ευγενικά απέρριψε ο κ. Πατούλης λέγοντας ότι μπορούν να λειτουργούν όλα με τον ανάλογο σχεδιασμό. Μια τόσο σύγχρονη μονάδα ΠΦΥ όπως το συγκεκριμένο κέντρο δεν μπορεί να μη μπει σε εφημερία.

Βεβαίως επειδή η συζήτηση αυτή έγινε επί παρουσίας του δημάρχου Ρ-Π ο οποίος σχεδόν κατηγορήθηκε απ’ τη γιατρό ότι ζητά την άμεση εφημερία του οικείου Κ.Υ. παρότι κινδυνεύουν τα άλλα δύο, ο κ. Πιστικίδης πολύ ευγενικά την έβαλε στη θέση της τονίζοντας ότι ουδόλως επιθυμεί το κλείσιμο άλλου κέντρου. Εκείνο που επιδιώκει είναι το αυτονόητο, να δοθεί σε πλήρη εφημερία και το Κ.Υ. Ρ-Π σε μια περιοχή που φιλοξενεί το δεύτερο σε επιβατική κίνηση λιμάνι, με το πληθυσμό να τριπλασιάζεται το καλοκαίρι και περνούν κάπου 1,5 εκ. ταξιδιώτες τη θερινή περίοδο, χωρίς να παραγνωρίζονται οι αναβαθμισμένες  υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει και στην ευρύτερη περιοχή των όμορων δήμων, το Μαραθώνα και τα Σπάτα-Αρτέμιδα.

Όλοι οι υπόλοιποι γιατροί δήλωσαν την ικανοποίησή τους γιατί εργάζονται σ’ ένα τόσο αναβαθμισμένο περιβάλλον, ενώ κάποιοι γιατροί που ανέλαβαν υπηρεσία πρόσφατα, με το γυναικολόγο μόλις σήμερα, είπαν ότι καθόλου δεν περίμεναν ότι θα εργαστούν σ’ ένα τόσο προσεγμένο από κάθε άποψη κέντρο, άποψη που βρήκε σύμφωνο και τον κ. Πατούλη.

Μάλιστα κάποια στιγμή όταν η ξενάγηση έφθασε στην πόρτα που χωρίζει το σήμερα απ’ το χθες, δηλαδή χωρίζει την ανακαινισμένη πτέρυγα, απ’ τη παλιά πτέρυγα που αποτελεί συνέχειά της και πληροφορήθηκε ότι αν ανακαινιστεί κι αυτή με δωμάτια βραχείας νοσηλείας θα υπάρξει έτοιμο ένα μικρό νοσοκομείο, κάτι που στερείται η περιοχή, ρώτησε: «Τι υπήρχε εδώ;» κι όταν πήρε την απάντηση ότι ήταν το πρώην ΠΝΑ αναφώνησε: «Έτσι εξηγείται!»

Ήταν μια ενδιαφέρουσα για όλους συνάντηση-ξενάγηση-ενημέρωση, με το δήμαρχο κ. Πιστικίδη αστειευόμενο να ρωτά το κ. Πατούλη με ποια ιδιότητα βρίσκεται σήμερα στο Κ.Υ. και μ’ ένα στόμα οι γιατροί του κέντρου να απαντούν ως πρόεδρος του ΙΣΑ, προτού προλάβει ο ίδιος να απαντήσει.

Ένα ακόμα σημείο που εντυπωσίασε πολύ τον κ. Πατούλη ήταν η αναφορά της διευθύντριας διοικητικού κ. Χαχολάκη, ότι το κέντρο παρά τη μερική λειτουργία του, εξυπηρετεί πάνω από 6 χιλιάδες ασθενείς και ασφαλισμένους κάθε μήνα. Όταν άκουσε κάτι τέτοιο ρώτησε τη κ. Χαχολάκη αν έχει τα στοιχεία αυτά εύκαιρα κι όταν έλαβε θετική απάντηση της ζήτησε να του δώσει αντίγραφα. Επίσης ζήτησε επιπλέον πληροφορίες απ’ την υπεύθυνη του κέντρου κ. Δημητρίου σχετικά με τους γιατρούς που απασχολούνται κλπ. και υποσχέθηκε να επιληφθεί του θέματος με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση χρηστών και προσωπικού. Κάτι που έκανε ήδη ανεβάζοντας δελτίο τύπου απ’ την επίσκεψή του αυτή στην ιστοσελίδα του ΙΣΑ

ΙΣΑ: Έκκληση για στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα