28.8 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΑΝΟΙΞΕ & ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΑΝΟΙΞΕ & ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Open door day σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, για το σπίτι της Εστίας στο Πικέρμι κι οι επισκέπτες, απ’ το πρωί στις 11 που άρχισε το επισκεπτήριο έως το απόγευμα στις 6 που έληξε, ξεπέρασαν κατά πολύ τον υπολογιζόμενο αριθμό. Λίγο μετά τις 11 επισκέφτηκαν το σπίτι γύρω στους 50 μαθητές και καθηγητές της Ευαγγελικής σχολής που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απ’ το σπίτι της Εστίας. Από κει κι ύστερα δε σταμάτησαν να καταφθάνουν συνεχώς νέοι επισκέπτες. Οι ιδιαίτεροι ένοικοι τους υποδέχονταν με χαρά και τους ξεναγούσαν στα δωμάτιά τους, που έχουν διακοσμήσει με το προσωπικό τους γούστο, αποσπώντας τα εύσημα.

Όταν φτάσαμε γύρω στις δύο το μεσημέρι εντυπωσιαστήκαμε, καθώς ο ενιαίος χώρος υποδοχής, σαλόνι – τραπεζαρία – κουζίνα, ήταν γεμάτος κόσμο, ενώ στη τραπεζαρία το τραπέζι φορτωμένο με λογής εδέσματα, αναψυκτικά, κρασί, γλυκά, καφέ, υποδήλωναν την ιδιαίτερα ζεστή φιλοξενία που ετοίμασαν οι ένοικοι, οι φροντιστές τους και φυσικά η πρόεδρος της Εστίας κ. Έφη Προκοπάκη ιδρύτρια και ψυχή αυτής της δομής υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση.  

Η μεγάλη έκπληξη ωστόσο ήρθε δύο ώρες μετά, γύρω στις τέσσερις, όταν έφθασαν στο σπίτι δύο θεραπευτικά αλογάκια του magic garden με την ιδιοκτήτριά τους κ. Μίνα Καραγιάννη, συνοδευόμενη απ’ τις κυρίες Σουζάνα Χριστοπούλου και Μαίρη Ραφτοπούλου, αφήνοντας άφωνους τους πάντες, αφού τα αλογάκια ήταν μια αποκάλυψη καθώς δεν είχαν ξαναδεί αυτό το είδος ιππαρίων.

Φυσικά η μεγάλη έκπληξη άγγιξε περισσότερο απ’ όλους τους ιδιαίτερους ενοίκους της Εστίας, που φωτογραφήθηκαν μαζί τους, τα χάιδεψαν, τους ψιθύρισαν μυστικά και έκλεισαν ραντεβού μαζί τους ώστε να ξαναβρεθούν στο χώρο τους, το κτήμα “magic garden” στη Ραφήνα στην οδό Η. Καραγιάννη 2.

Η γνωριμία αυτή είναι άλλη μια ανάμεσα στις πολλές που έχουν κάνει οι ένοικοι του σπιτιού απ’ τη στιγμή της εγκατάστασής τους, που ενισχύει την άποψη ότι κατοικούν πλέον σε μια φιλική και ιδανική περιοχή, που συνδυάζει πόλη και εξοχή μαζί.

Μέχρι τέλους του μήνα η Εστία πρόκειται να διοργανώσει τα επίσημα εγκαίνια του τρίτου σπιτιού της στο Πικέρμι ελπίζοντας ότι κι εκείνη η ημέρα θα είναι εξίσου ηλιόλουστη με τη σημερινή, κάτι που ευχόμαστε κι εμείς. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα