17.1 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Η αναμενόμενη αύξηση ακτοπλοϊκών δρομολογίων στο λιμένα της Ραφήνας, χωρίς την παράλληλη μέριμνα βελτίωσης τόσο των οδικών υποδομών, όσο και των χώρων στάθμευσης χιλιάδων αυτοκινήτων των ταξιδιωτών που θα διασχίσουν τη πόλη, κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη απ’ τη παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ως προς τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη λειτουργία του λιμένος. Παρότι στη συνεδρίαση του Σώματος δεν παρίσταντο εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, ούτε των συναρμοδίων υπουργείων όπως έγινε για άλλα σοβαρά θέματα όπως στη περίπτωση του ΚΕΛ και του Μ. Ρέματος, εν τούτοις ευχόμαστε η προσπάθεια ν’ αποδώσει καρπούς.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Δημιουργίας» Δαμιανός Φαφούτης στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε κι υπογράφεται απ’ τους συναδέλφους του Θανάση Αδαμόπουλο, Κων/νο Ξηντάρα, Σίσυ Κατσούδα και Πόπη Στέφου, «στην παράταξη μας πιστεύουμε ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν οι 15 άδειες πλοίων που θα μετατρέψουν τη Ραφήνα το καλοκαίρι σε πόλη κόλαση».

Συνεχίζοντας δε πρότειναν τη σύνταξη ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς το Σύνδεσμο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να μειωθεί σε ανεκτά επίπεδα για τη πόλη ο αριθμός των πλοίων με την σημείωση ότι αν το αίτημα δεν γίνει αποδεκτό θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Όπως και προτάσεις προς τους καθ’ ύλη υπεύθυνους Υπουργούς και τη Περιφερειάρχη Αττικής όπως:

Προς το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες επέκτασης της Αττικής οδού στη Ραφήνα καθώς και της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το λιμάνι (υπογειοποιημένος από τη διασταύρωση έως το τέρμα). Αίτημα γνωστοποίησης της μελέτης του συγκοινωνιακού κόμβου της διασταύρωσης Ραφήνας (πρόταση αερογέφυρας) προκειμένου να γνωμοδοτήσει το δημοτικό συμβούλιο, καθώς είναι υπέρ των υπόγειων έργων μέσα στο οικιστικό ιστό της πόλης.

Ζητήθηκε επίσης και από τη Περιφέρεια Αττικής να προχωρήσει η διαδικασία διαπλάτυνσης της λεωφόρου Φλέμινγκ.

Τέλος ο κ. Φαφούτης ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού αντιμετώπισης των θεμάτων του λιμανιού στη βάση τεσσάρων αξόνων δράσης.

1. Αριθμός πλοίων και δρομολογίων.

2. Τρόποι πρόσβασης στο λιμάνι.

3. Διαχείριση παραλιών

4. Χώροι και θέσεις στάθμευσης.

Οι ως άνω προτάσεις έγιναν αποδεκτές από το δημοτικό συμβούλιο με την ενσωμάτωση των αιτημάτων σε ψήφισμα το οποίο θα διανεμηθεί στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα. Προς τούτο συγκροτήθηκε 7μελής επιτροπή η οποία θα συγγράψει το ψήφισμα και θα αναλάβει το στρατηγικό σχεδιασμό αντιμετώπισης των θεμάτων του λιμανιού στη βάση των τεσσάρων αξόνων δράσης που προτάθηκαν.

«Εμείς ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, καταλήγει το δελτίο τύπου, πράξαμε το καθήκον μας. Ελπίζουμε και η δημοτική αρχή να πράξει τα δέοντα και να συνεργαστεί μαζί μας στην πρόταση μας διότι δεν έχει σημασία ποιος προτείνει λύσεις αλλά τι μπορούμε να πράξουμε για το καλό της πόλης μας. Για την διασφάλιση της ποιότητας της ζωής μας χρειάζεται σχέδιο, επιχειρήματα και δυναμικές διεκδικήσεις».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα