24.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπολύμανση στο Κ.Υ. Ν. Μάκρης κατόπιν εορτής

Απολύμανση στο Κ.Υ. Ν. Μάκρης κατόπιν εορτής

Μετά τη δημοσιοποίηση εδώ ύπαρξης κρούσματος covid στο Κ.Υ. Ν. Μάκρης, ο δήμαρχος Μαραθώνα που δεν είχε ενημερωθεί απ’ τον υπεύθυνο γιατρό του κέντρου, έσπευσε να κάνει απολύμανση του χώρου χτες Κυριακή 5 Ιουλίου μέρες μετά την εμφάνιση του κρούσματος.

Ένεκα τούτου υπάρχει αυξημένη ανησυχία στο προσωπικό του κέντρου, καθώς το κρούσμα διαπιστώθηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου μετά τις τρεις το μεσημέρι κι ο υπεύθυνος του κέντρου ειδοποίησε μεν τον ΕΟΔΥ ως όφειλε, ωστόσο δεν ενημέρωσε την δημοτική αρχή ώστε να προβεί σε απολύμανση του χώρου. Επέβαλλε επίσης σιγή ασυρμάτου για το περιστατικό στο προσωπικό του κέντρου. Έτσι τέθηκαν σε καραντίνα γιατρός και νοσηλεύτρια, αλλά δεν απολυμάνθηκε το Κ.Υ. ούτε φυσικά  η αίθουσα εξέτασης ύποπτων περιστατικών που βρίσκεται εντός του κέντρου. Αποτέλεσμα τούτου ακόμα κι η καθαρίστρια να μπαίνει στην επίμαχη αίθουσα και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις.

Η ενημέρωση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα ώστε ν’ αποφευκτούν δυσάρεστες καταστάσεις. Το να κρύβουμε γεγονότα μας αφήνει έκθετους όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια και μάλιστα με απευκταία δυσάρεστα συμβάντα, όπως έγινε και προ 2ετίας με την φονική φωτιά της 23ης  Ιουλίου.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα