20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧιόνια στην Αττική: Διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος

Χιόνια στην Αττική: Διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος λόγω χιονόπτωσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Η διακοπή έγινε στο ρεύμα προς καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ και προς τα επάνω.

Την ίδια στιγμή, λόγω συσσώρευσης υδάτων είναι δυσχερής η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Πειραιά, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Κανάρη, στην περιοχή του Αλίμου.

Η ψυχρή εισβολή, που έχει «ντύσει» αρκετές περιοχές της χώρας στα λευκά βρίσκεται σε εξέλιξη. Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας είναι οι έντονες βροχοπτώσειςσφοδρές χιονοπτώσεις και οι ισχυροί ανέμοι.

Τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν σε Σποράδες, Εύβοια και Αττική, σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνο της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστα Λαγουβάρδο.

Η κακοκαιρία που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας χαρακτηρίζεται από έντονες βροχές και χιονοπτώσεις. Από την Ήπειρο μέχρι την Εύβοια και από τη δυτική Μακεδονία μέχρι την Πάρνηθα και τα βουνά της Πελοποννήσου, το τοπίο είναι λευκό, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν έντονα φαινόμενα μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ από το Σαββατοκύριακο έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρρεάσει Μαγνησία, Σποράδες, Εύβοια, ολόκληρη τη Στερεά και τη μισή Πελοπόννησο.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Στα υπόλοιπα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 9 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 και στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν νωρίς το πρωί στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα