21.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΔίκη Μάτι: Κατάθεση ψυχής με λόγια απλά και καθημερινά του πυρόπληκτου Jason...

Δίκη Μάτι: Κατάθεση ψυχής με λόγια απλά και καθημερινά του πυρόπληκτου Jason Carow (Ιάσων Κάροου)

Jason Carow: 4,5 χρόνια αδιάφορης συμπεριφοράς, μας έφεραν σήμερα εδώ, σε μία αίθουσα ντροπής. Μια τόσο σοβαρή δίκη σε ένα χώρο που θύμιζε σχολική τάξη δημοτικού, που δε μας χωρούσε. Με περισσότερους απ’ τους μισούς να βρίσκονται εκτός αιθούσης…

Η πίκρα, ο πόνος κι η απογοήτευση ξεχειλίζουν στην περιγραφή της σημερινής δίκης για την απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους του ολοκαυτώματος που έπληξε το Μάτι, του πυροπαθούς φίλου Ιάσονα Κάροου, ο οποίος με λόγια απλά και καθημερινά, αφήνει την ψυχή του ελεύθερη να πει οδυνηρές αλήθειες για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

«Νιώθω τέτοια στεναχώρια και τέτοια ντροπή, για το πώς συμπεριφέρθηκαν σήμερα στους συγγενείς και τους μάρτυρες, που εύκολα κάποιος θα μπέρδευε ποιοι τελικά είναι οι κατηγορούμενοι» λέει ο Ιάσων, η κατάθεση ψυχής του οποίου ακολουθεί αυτούσια:

«Η αρχή της Δίκης

Εγώ δεν είδα κάτι να αλλάζει σ’ αυτή την χώρα. Δεν έχω και καμία ελπίδα δηλαδή… ότι και να γίνει, η Ελλάδα παραμένει ότι ήταν πάντα. Μια χώρα με βαθιές ρίζες στην διαφθορά, που διώχνει τα παιδιά της στο εξωτερικό να μορφωθούν κι αργότερα να δουλέψουν όσα μορφώθηκαν εδώ. Μια χώρα με όμορφες παραλίες, μεσογειακή κουζίνα, μπουζούκια και προβατίνα, Ως εκεί! Αυτοί είμαστε, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Η χώρα στιγματίζεται από την ανικανότητα, την ανοργανωσιά, το “δεν βαριέσαι” το “έλα μωρέ μαλάκα” αλλά πιο γενικά κι από την πλευρά πολιτικών και στελεχών σοβαρών υπηρεσιών της χώρας από το “στα αμελέτητα μας”.

Τι κι αν τόσο άδικα χάθηκαν 100 και βάλε ψυχές, μικρά παιδάκια, οικογένειες που ξεκληρίστηκαν τόσο μα τόσο άδικα… Τι κι αν άλλοι τόσοι σέρνουν πάνω τους τα σημάδια της φωτιάς, της αδιαφορίας, της ανικανότητας και της προδοσίας πάνω απ’ όλα.

Δεν έχω λόγια, να περιγράψω τι; Το απερίγραφτο και αδιανόητο! Νιώθω τόσο προδομένος, νιώθω πραγματική αηδία με πόση περιφρόνηση φέρετε η εξουσία και κάθε εξουσία σε αυτή την κοινωνία και ειδικότερα στους ανθρώπους που δεν παύουν να πιστεύουν σε δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Εντυπωσιάστηκαν όλοι αυτοί με την προχειρότητα έναρξης της δίκης… Εγώ καθόλου, το ζω τόσο καιρό και εφόσον η όλη σημαντική ανακριτική εργασία για μια τόσο σοβαρή δίκη, την σοβαρότερη στην χώρα μας έγινε σε ένα γραφειάκι 3Χ2, τι θα άλλαζε; Θα μας έστρωναν χαλί; Εδώ λίγο πριν την έναρξη της Δίκης αποφασίστηκε να μην επιτρέπονται στα ΜΜΕ να μπουν μέσα στην Ευελπίδων, τυχαίο;

Νιώθω τέτοια στεναχώρια και τέτοια ντροπή για το πώς συμπεριφέρθηκαν σήμερα στους συγγενείς και τους μάρτυρες, που εύκολα κάποιος θα μπέρδευε ποιοι τελικά είναι οι κατηγορούμενοι.

4,5 χρόνια αδιάφορης συμπεριφοράς, μας έφεραν σήμερα εδώ, σε μία αίθουσα ντροπής. Μια τόσο σοβαρή δίκη σε ένα χώρο που θύμιζε σχολική τάξη δημοτικού για τόσα άτομα! Με μικρόφωνα να μην λειτουργούν ή τουλάχιστον να μην ακούγονται από τους άλλους μισούς που δεν χωρούσαν και βρίσκονταν έξω απ’ την αίθουσα.

Δεν έχω λόγια σας λέω…

Η μέρα αυτή, γεμάτη στοιχεία παρωδίας θα μας μείνει κι αυτή αξέχαστη! Μέχρι που θα τραβήξει όλο αυτό; Δεν το βρίσκω καθόλου απίθανο μην τελικά στο τέλος εκτροχιαστεί κάποιο μυαλό με τόσα που τραβάει τόσο καιρό και φορτώνει, και φορτώνει, και δούμε κάποιο παρόμοιο περιστατικό όπως τότε με έναν που μπήκε με τσεκούρι στην Εφορία.

Η σημερινή στάση απέναντι στους ανθρώπους που από την μία μέρα στην άλλη καταστράφηκαν ήταν τόσο υποτιμητική και ντροπιαστική, Έτσι δεν φέρεσαι ούτε στον εχθρό σου. Για μια ημέρα όπως την σημερινή, θα έπρεπε να υπάρχει δήλωση από τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κι όχι αυτό το τσίρκο που ζήσαμε.

Ιάσων Κάροου

Πυρόπληκτος Ν. Βουτζά».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα