16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔιώνη: Ενημερωτική εκδήλωση για πυρκαγιές με ομιλητή τον Γαβριήλ Ξανθόπουλο

Διώνη: Ενημερωτική εκδήλωση για πυρκαγιές με ομιλητή τον Γαβριήλ Ξανθόπουλο

Επί 3 ώρες το κοινό κρεμόταν απ’ το στόμα του Δρ. Ξανθόπυολου

Δελτίο Τύπου συλλόγου “Η Διώνη” 

Δεινός ομιλητής ο Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος*, κατάφερε επί 3 ολόκληρες ώρες να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που συμμετείχε ενεργά με πληθώρα ερωτήσεων, στις οποίες τεκμηριωμένα απαντούσε ο καταρτισμένος επιστήμονας, ο οποίος είχε μελετήσει όλες τις πυρκαγιές των τελευταίων 150 περίπου χρόνων, κυρίως στην περιοχή μας. Τόσο που ακόμη και ο Δήμαρχος κ. Ε. Μπουρνούς, ο δημοτικός σύμβουλος Α. Βασιλόπουλος και ο υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Μ. Τσαγκαράκης παρότι είχαν ΔΣ και ανειλημμένες υποχρεώσεις έμειναν και παρακολούθησαν την εκδήλωση από την αρχή έως το τέλος!

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι των ορεινών οικισμών του Πικερμίου, κάτοικοι του Ντραφίου, της Καλλιτεχνούπολης, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Σύλλογος “η Διώνη” την Πέμπτη 20 Απριλίου και ώρα 18:30, στην διαμορφωμένη αίθουσα του ΚΑΠΗ Πικερμίου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πυροπροστασία με θέμα: “Ζώντας με τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε μια ζώνη μίξης δάσους-οικισμού στην Αττική”- ένα θέμα επίκαιρο και φλέγον στην πολύπαθη περιοχή που ζούμε.

Μεταξύ των επισημάνσεων, μας πρότεινε να ενημερωθούμε εκτενέστερα από τους ιστότοπους:

– fria.gr “Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων”, όπου μάλιστα στην επιλογή του μενού ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, στην οθόνη Πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών και στην επιλογή «Αξιολόγηση Κινδύνου Κατοικίας», έχουμε την δυνατότητα, αφού συμπληρώσουμε την Φόρμα Αξιολόγησης της κατοικίας μας, να σχηματοποιήσουμε και υπολογίσουμε τον  συνολικό κίνδυνο του σπιτιού μας. Στον ίδιο ιστότοπο υπάρχουν και δύο  ενημερωτικά βίντεο με τίτλο «Δασικές Πυρκαγιές – Τι πρέπει να γνωρίζουμε» και «Δασικές Πυρκαγιές – Ασφάλεια κατοικίας» όπου μπορούμε  να ενημερωθούμε σχετικά με την προστασία μας από τους κινδύνους των πυρκαγιών.

– dasarxeio.com ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ να ενημερωθούμε για την νέα εγκύκλιο που αναφέρει τις : Νέες οδηγίες για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.

*(Μέλος της Ανεξάρτητης Επιτροπής υπό τον καθ. Johann Georg Goldammer από το 2018 έως και 2023 ειδικά για την Βόρεια Εύβοια, διαχρονικός σύμβουλος της Ελληνικής πολιτείας και της ΕΕ σε θέματα πυρκαγιών και Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ” και Ινστιτούτου Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων).

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Χατζηνικολάου                                        Σπύρος  Κοκκόλης

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα