21.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈκλεισε ξαφνικά το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών: Ακατάλληλο για την ασφάλεια των μαθητών

Έκλεισε ξαφνικά το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών: Ακατάλληλο για την ασφάλεια των μαθητών

Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται από τη δεκαετία του 1970 το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών, είναι δωρεά του επιχειρηματία Λεωνίδα Κεστεκίδη, ιδρυτή της γνωστής σοκολατοποιίας «Leonidas»

Το αμιγώς ελληνικό σχολείο Βρυξελλών, Κεστεκίδειο, έκλεισε ξαφνικά λόγω ακαταλληλότητας του κτηρίου, με τους 159 μαθητές να βρίσκονται σε αναζήτηση νέας στέγης. Το σχολείο, διαθέτει νηπιαγωγείο, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο, επιβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ ότι το κτήριο στο οποίο στεγάζεται, έκλεισε, ως ακατάλληλο για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Την ακαταλληλότητα του κτηρίου έκρινε κλιμάκιο τεχνικών εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Παιδείας, που ήλεγξε το κτίριο που στεγάζει το ελληνικό σχολείο στο δήμο Σεν Ζιλ των Βρυξελλών.

Στις 15 Μαρτίου το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε σχετικά τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Βρυξελλών και την ίδια κιόλας ημέρα το σχολείο έκλεισε. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο, σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα Βρυξελλών και τη Μητρόπολη Βελγίου, αναζητούν νέο κτήριο για να στεγάσει τους μαθητές του ελληνικού σχολείου, το συντομότερο δυνατό. Μέχρι τότε, οι μαθητές του ελληνικού σχολείου θα συνεχίσουν τα μαθήματα διαδικτυακά.

Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται από τη δεκαετία του 1970 το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών, είναι δωρεά του επιχειρηματία Λεωνίδα Κεστεκίδη, ιδρυτή της γνωστής σοκολατοποιίας «Leonidas».

Τα προβλήματα είχε επισημάνει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ως εξής:

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα