24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΟΚ: Παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην παράγοντας Παναγιώτης Τσαγκρώνης για απόπειρα βιασμού...

ΕΟΚ: Παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην παράγοντας Παναγιώτης Τσαγκρώνης για απόπειρα βιασμού υπαλλήλου

Ολόκληρη η κατάθεση της 44χρονης υπαλλήλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Στο δικαστήριο θα οδηγηθεί τελικά  ο πρώην γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Παναγιώτης Τσαγκρώνης, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού και άσκησης βίας σε βάρος γυναίκας υπαλλήλου της Ομοσπονδίας. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το 2021 υπάλληλος της Ομοσπονδίας (η οποία εργάζεται ακόμη στην ΕΟΚ) κατήγγειλε απόπειρα βιασμού δύο φορές, το 2014 και το 2018 από τον συγκεκριμένο παράγοντα της ΕΟΚ.

Μετά τις καταθέσεις τόσο της καταγγέλλουσας όσο και του φερόμενου ως θύτη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας άσκησε ποινική δίωξη και μετά από την εξέταση των στοιχείων η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη! Η πλευρά Τσαγκρώνη υποστηρίζει ότι η καταγγέλλουσα βασίζεται μόνο σε ενδείξεις και όχι αποδείξεις, ενώ η ίδια δηλώνει ότι νιώθει δικαιωμένη για την εξέλιξη.

«Έσπρωξε την πόρτα μου και μπήκε με την βία στο δωμάτιό μου»

Τι ακριβώς φέρεται να συνέβη περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια στην καταγγελία της η υπάλληλος της ΕΟΚ:

«Φορούσα ένα βαμβακερό, κίτρινο νυχτικό. Με έκπληξή μου είδα τον κύριο Τσαγκρώνη, ο οποίος σε κλάσματα του δευτερολέπτου, αφού έσπρωξε την πόρτα με βία, εισήλθε στο δωμάτιό μου, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του δείχνοντάς μου το γεννητικό του μόριο. Ταυτόχρονα έκλεισε την πόρτα αστραπιαία, όρμησε προς το μέρος μου και με κόλλησε στον τοίχο πιάνοντάς μου το στήθος, προσπαθώντας πιεστικά να με φιλήσει στο στόμα. Λέγοντάς μου χυδαίες εκφράσεις ότι τώρα θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί μου, εγώ σοκαρίστηκα από αυτές τις ενέργειες. Προς στιγμήν πάγωσα και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω» είπε.

«Συνέχισε να με θωπεύει με μανία στο στήθος»

«Εκείνος συνέχισε να με θωπεύει με μανία στο στήθος και στους μηρούς προσπαθώντας να μου αφαιρέσει το εσώρουχο που φορούσα, επιδιώκοντας να συνευρεθεί μαζί μου, χωρίς τη θέλησή μου. Εν συνεχεία, ούτε εγώ γνωρίζω πού βρήκα το σθένος, αλλά αντέδρασα φωνάζοντας και λέγοντας ότι εγώ δεν ήθελα και τον έσπρωχνα με όλη μου τη δύναμη φωνάζοντάς του: ‘‘Τι κάνεις, άφησέ με’’. Αφού μπόρεσα να ελευθερωθώ από τα χέρια του, κινήθηκα στον χώρο του υπνοδωματίου. Ήμουν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, τρομοκρατημένη και αηδιασμένη. Άρχισα να κλαίω και να φωνάζω. Τον ρώτησα επανειλημμένα ‘‘τι είναι αυτά τα πράγματα;’’, φωνάζοντάς του επιτακτικά να ντυθεί. Εκείνος συνέχισε να είναι γυμνός μπροστά μου, να λέει χυδαιολογίες και να κινείται απειλητικά προς το μέρος μου. Εγώ σοκαρισμένη φώναξα: ‘‘Φύγε, τι είναι αυτά που κάνεις; Γιατί μου το κάνεις αυτό;’’».

«…Για το καλό σου μην πεις τίποτα σε κανέναν»

«Εκείνος ακούγοντας τις φωνές μου και προφανώς φοβούμενος μη γίνει αντιληπτό το περιστατικό σταμάτησε να με πλησιάζει. Στεκόμουν όρθια στη μία πλευρά του κρεβατιού και εκείνος ήταν στην απέναντι πλευρά. Επέμενε να μου λέει ότι με θέλει και μου τόνιζε: ‘‘Πρόσεχε γιατί δεν δέχομαι αντιρρήσεις και δεν θα ήθελες να με δεις απέναντί σου’’, εννοώντας ως προϊστάμενός μου και ιεραρχικά ανώτερος. Εγώ του φώναζα ζητώντας του να φύγει».

Η γυναίκα όπως λέει ήταν σε κατάσταση πανικού και του έλεγε ότι θα αρχίσει να ουρλιάζει. «Επειδή κατάλαβε ότι δεν θα σταματούσα να φωνάζω και ήταν θέμα χρόνου να μας ακούσει κάποιος, με απειλητικό ύφος μου είπε: ‘‘Για το καλό σου μην πεις τίποτα σε κανέναν’’ και έφυγε από το δωμάτιό μου… Ήμουν σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη και παράλληλα ευχαριστούσα την Παναγιά που γλίτωσα τα χειρότερα, καθώς αν δεν είχα βρει τη δύναμη να φωνάξω και να τον απωθήσω θα με είχε βιάσει! Ήμουν εξαντλημένη, τρομοκρατημένη, ταπεινωμένη, ένιωθα ανίκανη να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου. Αισθανόμουν μεγάλη ντροπή και φοβόμουν ότι αν μιλούσα κανείς δεν θα με άκουγε. Κανείς δεν θα με πίστευε. Φοβόμουν μη χάσω τη δουλειά μου και έτσι αποσιώπησα το γεγονός… Εκμυστηρεύτηκα την απόπειρα βιασμού στη μητέρα και τη θεία μου. Επίσης το είπα σε τρεις φίλες και συναδέλφους μου…».

Καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από όλες τις διοργανώσεις

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ήταν το 2018 όταν ανακοινώθηκε ακόμη μία διοργάνωση στην οποία επιθυμούσε να λάβει μέρος. Τότε φέρεται να τηλεφώνησε στον κύριο Τσαγκρώνη εκφράζοντας την επιθυμία της, για να λάβει την απάντηση ότι και εκείνος ήθελε να έρθει στο δωμάτιό της, αλλά δεν τον άφηνε!

«Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για μένα. Υψώνοντας τον τόνο της φωνής μου του είπα τι είναι αυτά που έλεγε, ότι ήταν απαράδεκτο να ζητάει κάποιος δουλειά και εκείνος να ζητάει σεξουαλικά ανταλλάγματα… Ένιωσα πολύ απογοητευμένη και εξοργισμένη με την αδικία που βίωνα… Όταν με κάλεσε στο γραφείο του, στις 12 Δεκεμβρίου του 2018, ημέρα που έλειπε η γραμματέας του, άρχισε να μου εξαπολύει επίθεση για το αντικείμενο της εργασίας μου και τις γνώσεις μου και το αν είναι συνυφασμένα τα τυπικά μου προσόντα και το αντικείμενο εργασίας μου με τις διοργανώσεις και άλλα σχετικά που δήθεν ‘‘τα ανακάλυψε’’ μετά τις αντιρρήσεις μου να ξεφτιλιστώ και να ενδώσω στις πρώτες χυδαιότητές του. Του απάντησα ότι η αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου δεν εξαργυρώνεται και ότι δεν ήμουν διατεθειμένη να υποκύψω στις σεξουαλικές του ορέξεις».

«Πιστεύω ότι θα δικαιωθεί», λέει ο Λύτρας

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 44χρονης γυναίκας ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εμπεριέχονται αποκαλυπτικά στοιχεία.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης

«Εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για το μεγαλοστέλεχος του ελληνικού μπάσκετ για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού. Θεωρώ ότι όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία αποδεικνύουν πλήρως την καταγγελία που έκανε η εντολέας μου. Καταγγελία που έγινε ενώπιον του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος κίνησε κι όλες τις διαδικασίες. Πιστεύω ότι και στο δικαστήριο θα δικαιωθεί γι’ αυτό και κάθε γυναίκα που έχει υποστεί κάτι αντίστοιχο να το καταγγέλλει αμέσως. Η ίδια πήρε κουράγιο να συνεχίσει τον αγώνα της από τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τέτοιου είδους καταγγελίες».

Για στημένη καταγγελία μιλά ο Τσαγκρώνης

Για στημένη καταγγελία η οποία εμφανίζεται κάθε φορά παραμονές των εκλογών στην ΕΟΚ κάνει λόγο από την πλευρά του ο πρώην Γ.Γ.

Σε δηλώσεις του, έχει υποστηρίξει ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος άρχισε να απειλεί ότι θα τον «καταστρέψει» όταν το 2019 αποφάσισε να μην τη συμπεριλάβει σε ορισμένες διοργανώσεις της ΕΟΚ στην περιφέρεια, για τις οποίες οι εργαζόμενοι πληρώνονται έξτρα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα