13.7 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈπαθε ανακοπή το τιγράκι Χασίγια - Εξετάζεται η ευθανασία

Έπαθε ανακοπή το τιγράκι Χασίγια – Εξετάζεται η ευθανασία

Η επίσημη απόφαση για τη μικρή τίγρη αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, όπως αναφέρεται και σε ανάρτηση της ΜΚΟ «Νεμεσις» στο Facebook αλλά όπως λέει η κυρία Μπομπολάκη «θα είναι λύτρωση για το ζώο, όχι ευθανασία» καθώς «ζει με αφόρητους πόνους».

Στα χέρια των 12 κτηνιάτρων, που αποτελούν την «Ομάδα Εργασίας», η οποία συστήθηκε από το Υπουργείο, βρίσκεται η ζωή της Χασίγια, της μικρής λευκής θηλυκής τίγρης, που εγκαταλείφτηκε παράλυτη έξω από το Αττικό Πάρκο.

Ωστόσο, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι, όχι μόνο δεν ήταν αισιόδοξες για την εξέλιξη της υγείας της, αλλά αντιθέτως, κρίνονται ως απελπιστικές.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις βιοψίας οστών, στις οποίες υπεβλήθη η μικρή λευκή τίγρης, αφού της αφαιρέθηκε και μεταλλική λάμα, που της είχε τοποθετήσει ο άγνωστος, o οποίος την απέκτησε παράνομα και την κακοποίησε, έδειξαν ότι, πάσχει από σοβαρή μεταβολική νόσο, που της προκαλεί κατάγματα.

Οδεύει προς την ευθανασία 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί προσανατολίζονται στην έσχατη λύση, καθώς όπως λένε δεν θα υπάρχει ποιότητα ζωής, για το τιγράκι, που είχε την ατυχία, να αιχμαλωτιστεί από άγνωστους κτηνανθρώπους, οι οποίοι του συμπεριφέρθηκαν με απανθρωπιά και βαρβαρότητα, με σκοπό το κέρδος.

Για την πολύ δυσάρεστη εξέλιξη της κατάστασης έχουν ενημερωθεί και οι δύο αρμόδιες εισαγγελείς, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος κ. Σταθουλοπούλου, όπως και η Αντεισαγγελέας ΑΠ Αναστασία Μασούρα, που εποπτεύει την υπόθεση σε ανώτερο επίπεδο.

«Δόθηκε αγώνας για να επανέλθει στη ζωή»

Την ίδια στιγμή, ως «εξαιρετικά απελπιστική», χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας της Χασίγια, η Νατάσσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, «Νέμεσις», επικαλούμενη και τη γνωμοδότηση των 12 επιστημόνων για το ζώο: «Παίρνει τριπλό σχήμα ισχυρών παυσίπονων και ναρκωτικό για να αντέχει τους πόνους. Έχει σπασμένα κόκαλα και τα πνευμόνια του συμπιέζονται. Έπαθε ανακοπή και έδωσαν αγώνα να το επαναφέρουν».

Και προσθέτει η επικεφαλής της «Νέμεσις»: «Πάνω από 20 επιστήμονες στους οποίους εστάλη το ιστορικό της Χασίγια έχουν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει ούτε 1 στο τρισ. να ζήσει πάνω από ένα μήνα», η οποία έφερε ως παράδειγμα το κέντρο περίθαλψης στην Αμερική που είπε ότι αναλαμβάνει την περίθαλψη του ζώου «…εάν καταφέρει να φτάσει σε εμάς».

Στο μεταξύ, η Χασίγια εξακολουθεί να νοσηλεύεται και να φιλοξενείται στο Αττικό Πάρκο, ανήμπορη να σταθεί στα πίσω ποδαράκια της.

Ο Γάλλος ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζαν Λε Σουέρ είπε ότι φροντίζουν τη μικρή τίγρη, όπως κάνουν καθημερινά εδώ και πέντε εβδομάδες. Την ταΐζουν μπαλίτσες φρέσκου κιμά και της χορηγούν θεραπευτική αγωγή και βιταμίνες. Η Χασίγια κάθεται ή κοιμάται σε ένα παιδικό πάρκο, αγκαλιά με ένα λούτρινο λευκό τιγράκι, που είναι και η μοναδική της συντροφιά!

Άμεσα η απόφαση

Η επίσημη απόφαση για τη μικρή τίγρη αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, όπως αναφέρεται και σε ανάρτηση της ΜΚΟ «Νεμεσις» στο Facebook αλλά όπως λέει η κυρία Μπομπολάκη «θα είναι λύτρωση για το ζώο, όχι ευθανασία» καθώς «ζει με αφόρητους πόνους».

Η κρισιμότητα της κατάστασης της Χασίγια, είχε επισημανθεί στη συνεδρίαση της 12μελούς επιτροπής την περασμένη Τετάρτη. Στη συνεδρίαση σύμφωνα με την ενημέρωση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αποφασίστηκε η άμεση διενέργεια περαιτέρω διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίες θα συνέβαλαν καθοριστικά στην ασφαλέστερη τελική διάγνωση και πρόγνωση.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα