16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠαναττικό Αθλητικό Κέντρο προπόνησης ΑμεΑ στη Ραφήνα! Αντίο όνειρα για τους Α.Ο....

Παναττικό Αθλητικό Κέντρο προπόνησης ΑμεΑ στη Ραφήνα! Αντίο όνειρα για τους Α.Ο. του Δήμου

Χωρίς πολύ σκέψη και «ελαφρά τη καρδία» ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κος Μπουρνούς σε συνάντηση που είχε πριν τις εορτές με τον Υπουργό Αθλητισμού κο Αυγενάκη και τον Περιφερειάρχη Αττικής κο Πατούλη, «παρέδωσε» το υπό δημιουργία αθλητικό κέντρο της Αρίωνος, προς χρήση προπόνησης αθλητών ΑμεΑ, για την δημιουργία ενός «εθνικού οράματος», όπως δήλωσε και ο Περιφερειάρχης.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας, κι εμείς αρχικά είδαμε θετικά αυτή την εξέλιξη, αλλά εξετάζοντας ενδελεχώς τα δυσμενή επακόλουθα που φαίνεται να δημιουργούνται στον τοπικό αθλητισμό, οφείλουμε να πούμε ότι ο κος Μπουρνούς κι οι δημοτικοί σύμβουλοι, δείχνουν πολύ αισιόδοξοι ενώ θα έπρεπε να εξετάσουν πιο προσεκτικά την όλη υπόθεση πριν αντιληφτούν ότι η περιοχή θα διαθέτει ένα εξειδικευμένο αθλητικό κέντρο, που θα εξυπηρετεί αθλητές όλης της Αττικής (ίσως και όλης της χώρας) και σχεδόν καθόλου τους δικούς της. Διότι μη υπάρχουσας άλλης επίσημης εγκατάστασης -σ’ όλη την Αττική- για προπόνηση των αθλητών ΑμεΑ, θα συγκεντρώνονται εδώ όλοι οι (χιλιάδες) δικαιούμενοι χρήσης, οπότε οι τοπικοί φορείς του αθλητισμού θα περιοριστούν δραματικά σε σχέση με την όποια δυνατότητα χρήσης!

Το εν λόγω αθλητικό κέντρο, στο οποίο επρόκειτο να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των τοπικών αθλητικών ομίλων, φαίνεται να μετατρέπεται σε αθλητικό κέντρο προπόνησης, όπου θα μπορούν να προπονούνται (και να φιλοξενούνται) κυρίως Έλληνες αθλητές με αναπηρία! Έτσι, ουσιαστικά αλλάζει άρδην η μεταχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο εν λόγω συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων, αφού όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας οι τοπικές ομάδες θα μείνουν πρακτικά εκτός χρήσης, καθώς δεν υφίσταται άλλο παρόμοιο κέντρο δημόσιας χρήσης στην Αττική, κι οι ανάγκες προπόνησης ατόμων με αναπηρία, πολύ περισσότερο όταν αυτοί είναι παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές στο κάθε άθλημα, θα απαιτήσουν πολλές ώρες προπόνησης και δεν θα μένει πολύς χρόνος ελεύθερος για τις αδήριτες προπονητικές ανάγκες και τους αγώνες των τοπικών αθλητικών ομάδων.

Ενδεικτικές οι δηλώσεις Υπουργού και Περιφερειάρχη που ακολουθούν:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες ενός τέτοιου εθνικού στόχου. «Η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου, την Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μπορούμε να συνεργαστούμε προκειμένου ένα εθνικό όραμα να γίνει πραγματικότητα. Για την υλοποίηση του στόχου ανέγερσης του Αθλητικού Κέντρου Προπόνησης, η Περιφέρεια θα βοηθήσει έμπρακτα. Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Αττικής να είναι προσβάσιμη και φιλική προς τα άτομα με αναπηρία. Το συγκεκριμένο Αθλητικό Κέντρο μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη και του αθλητικού τουρισμού».

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας. «Στόχος μας είναι να κάνουμε μια νέα αρχή σε θέματα που αφορούν στους αθλητές με αναπηρία. Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε προκειμένου να εξασφαλιστούν το ταχύτερο δυνατόν τα αυτονόητα στους αθλητές με αναπηρία. Πρόκειται για κάτι το οποίο οφείλουμε σε αθλητές με περίσσευμα ψυχής, σε αθλητές που τιμούν τη χώρα μας και φέρνουν διεθνείς διακρίσεις και μετάλλια. Αξίζουν να έχουν τον δικό τους χώρο, που θα μπορούν να προπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες».

Την ικανοποίηση του για τη σχετική εξέλιξη εξέφρασε και ο Ν. Πέππας Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Παραολυμπιονίκης Ξιφασκίας. Όπως τόνισε, οι συνάδελφοί του αθλητές με τη δημιουργία αυτού του κέντρου θα καταφέρουν να προπονούνται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και θα έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συναθλητές τους από άλλες χώρες.

Ενώ διακρίνεται ο κίνδυνος μιας τυπικής απομάκρυνσης των ομάδων των τοπικών συλλόγων απ’ το αθλητικό κέντρο (σε έκταση 65 στρεμμάτων στην Αρίωνος, που αγοράστηκε επί δημαρχίας Κεχαγιόγλου για να καλύψει τις ανάγκες των ομάδων του δήμου, με δεδομένο ότι το υπάρχον ποδοσφαιρικό γήπεδο καταργείται), ο δήμαρχος κος Μπουρνούς πανηγυρίζει για την προαναφερόμενη προοπτική, αφού στο πλαίσιο της συζήτησης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί ο συγκεκριμένος χώρος να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου, στο οποίο θα μπορούν να προπονούνται Έλληνες αθλητές με αναπηρία, καθώς και κάτοικοι της περιοχής, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι όχι μόνο αρκετοί κάτοικοι αλλά κι οι αθλητικοί σύλλογοι του δήμου (ουσιαστικά η αθλούμενη νεολαία), φαίνεται να παραμένουν εκτός νυμφώνος!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα