21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑFOOD EXPO 2018: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & 6 ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

FOOD EXPO 2018: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & 6 ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Τεράστιος όγκος επισκεπτών σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου, δεύτερη μέρα της 5ης έκθεσης FOOD EXPO που αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Ο αχανής χώρος μέσα κι έξω απ’ το εκθεσιακό κέντρο του Δ.Α.Α. «Ελ. Βενιζέλος» Metropolitan Expo ήταν απροσπέλαστος τόσο στους χώρους παρκαρίσματος, όσο και στους εσωτερικούς χώρους όπου υπήρχαν 1200 Έλληνες και ξένοι εκθέτες, χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες και σημαντικοί διεθνείς αγοραστές.

Αύριο Δευτέρα 12 Μαρτίου είναι η τελευταία μέρα της έκθεσης και στο HALL 1 στο Mediterranean Food Stage το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ με παρουσίαση τοπικών συνταγών απ’τις  10.30 – 11.45 το πρωί, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ παρουσίαση: Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ex. chef Θανάσης Ράμμος απ’ τις 12 – 13.30 και τέλος ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΙΝΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ παρουσίαση από Ινδούς chef από τις 13.30 – 15.00.

Επίσης στον ίδιο χώρο (HALL 1) στα oenotelia Seminars περιλαμβάνονται οι εξής εκδηλώσεις: ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ-ΦΑΓΗΤΟΥ με εισηγητή τον Άρη Σκλαβενίτη (Οινοχόος) 12.00 – 13.30, ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΡΑΣΙΩΝ συμβουλές για εστιατόρια και χώρους εστίασης με εισηγητή επίσης τον κ. Σκλαβενίτη 13.30 – 15.00, Ο ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ορισμός, σημασία και προοπτικές με εισηγητή το Σπύρο Τριανταφύλλου (Vins Oenotourism) 15.00 – 16.00, Ο ΡΟΛΟΣ ΚΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΧΟΟΥ η σημασία της παρουσίας του οινοχόου στα εστιατόρια, αλλά κι η εξέλιξη του επαγγέλματος με εισηγητή τον κ. Σκλαβενίτη 16.00 – 17.00 και τέλος με εισηγητή τον ίδιο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ & ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ με σχετικές συμβουλές από τις 17.00 – 18.00 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι 13 Περιφέρειες της χώρας και έξι μεγάλοι δήμοι της Αττικής: συγκεκριμένα οι δήμοι Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, απ’ την αν. Αττική.  

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής αποτέλεσε τα προϊόντα των επιχειρήσεων να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής.

Δεν αρκεί βεβαίως μόνο η έδρα ή η αποθήκη μιας επιχείρησης να βρίσκεται εντός της Αττικής, αλλά η δυναμική της επιχείρησης να επιτρέπει την σύναψη εμπορικών συμφωνιών με αγοραστές από την εγχώρια και διεθνή αγορά.

Δόθηκε επίσης προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, ενώ προηγήθηκαν εκθέτες οι οποίοι δεν είχαν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε εκθέσεις. Τέλος, λήφθηκε μέριμνα στο περίπτερο της Περιφέρειας να υπάρχουν εκθέτες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Οι αγοραστές του προγράμματος έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και προέρχονται από μεγάλες αγορές- στόχους από ολόκληρο τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία), ενώ στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιήσουν πάνω από 15.000 προγραμματισμένα B2B meetings με τους εκθέτες της FOOD EXPO 2018, κάτι που σημαίνει μεγάλες προοπτικές για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα, καθώς τα Ελληνικά προϊόντα θεωρούνται “Specialty foods”.

Στον ίδιο χώρο διοργανώνεται ταυτόχρονα η Oenotelia ’18, η μεγάλη έκθεση για το κρασί, με τη συμμετοχή 146 επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας οίνων και αποσταγμάτων, με την παρουσία δεκάδων σημαντικών αγοραστών από το εξωτερικό.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα