21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙ. Δαβερώνης: Ελαττωμένη κίνηση στην εστίαση / Καλύτερη εικόνα στις καφετέριες

Ι. Δαβερώνης: Ελαττωμένη κίνηση στην εστίαση / Καλύτερη εικόνα στις καφετέριες

Έντονη κινητικότητα του Προέδρου Εστιατορίων και Συναφών κου Ιωάννη Δαβερώνη, ο οποίος μίλησε σε κεντρικά ΜΜΕ για τ’ αποτελέσματα της πρώτης βδομάδας λειτουργίας μαγαζιών εστίασης, που δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με τον κο Δαβερώνη:

“Εκτός από τον καιρό των πρώτων ημερών που δεν ήταν σύμμαχός μας, επιπλέον υπάρχει και ένα μούδιασμα των καταναλωτών/πελατών μας. Τα καφέ είχαν καλύτερη επανεκκίνηση σε σύγκριση με τα εστιατόρια, από τις δυο πρώτες ημέρες.

Η διαπίστωσή μου κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας για τα καταστήματα εστίασης ήταν απογοητευτική, καθώς δε βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες.

Για αυτό είχαμε ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για μέτρα στήριξης έχοντας προβλέψει παρόμοιες δυσμενής συγκυρίες. Εμείς περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το επόμενο 10ήμερο. Όμως όλος ο κλάδος έχει αντιμετωπίσει ήδη πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, όλο αυτό το διάστημα που παρέμειναν τα μαγαζιά μας κλειστά. Ο κλάδος της εστίασης  είναι βασικό γρανάζι του τουρισμού, κάτι που δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση”.

Ο κος Δαβερώνης επεσήμανε επίσης ότι:

«Τα εστιατόρια και τα καφέ, έδωσαν ζωντάνια στις πόλεις, στις πλατείες και στην αγορά γενικότερα.

Τηρούνται ευλαβικά όλοι οι κανόνες υγιεινής και οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και ο κόσμος πρέπει να αισθάνεται ασφαλής.

Αναμένουμε να δοθεί η Υπουργική απόφαση για τη λειτουργία και των εσωτερικών χώρων νωρίτερα από τις 15 Ιουνίου, με τις απαιτούμενες αποστάσεις φυσικά.

Αυτό θα δώσει την ευκαιρία και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις που δεν έχουν εξωτερικούς χώρους να επιβιώσουν».

Δείτε σχετικό απόσπασμα στο δελτίο της ΕΡΤ1 εδώ.

Ακούστε σχετικό απόσπασμα στην εκπομπή ΣΚΑΪ 100,3FM  εδώ.

Σχετικό απόσπασμα στο ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΕΡΡΩΝ

https://www.youtube.com/watch?v=SdESlQpd8OI&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα