19.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας

Η Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Θανάσης Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, παρευρέθη στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τη συμπλήρωση δέκα ετών (2010-2020) από την ίδρυση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής,  παρουσία του Προέδρου της, Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Τον Μάρτιο του 2020 η  «Γαλιλαία» συμπληρώνει δέκα χρόνια λειτουργίας, με συνεχή και αδιάλειπτη επιστημονική φροντίδα από μια εξειδικευμένη ομάδα γιατρών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών και άλλων ειδικοτήτων, δίπλα σε πάσχοντες συνανθρώπους μας από καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS). Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι της «Γαλιλαίας» ανακούφισαν τον πόνο, αγκάλιασαν τη δυσκολία και μοιράστηκαν το βάρος με τον ασθενή και την οικογένειά του. Η ομάδα της «Γαλιλαίας» μπόρεσε παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, να προσφέρει απλόχερα την αγάπη και την στήριξή της σε περισσότερους από 1.100 σοβαρά ασθενείς, προχωρημένου σταδίου, στα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική και όχι μόνο.

Το πρόγραμμα παρέχει συνολική στήριξη και φροντίδα τόσο στους ασθενείς όσο και τις οικογένειές τους αφού παρέχει κατ’ οίκον φροντίδα όπου αυτό απαιτείται με περισσότερες από 24.000 κατ’ οίκον επισκέψεις από τον Μάρτιο του 2010, λειτουργεί Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης (ΚΗΦΑ) με πάνω από 8.000 επισκέψεις ασθενών, καθώς επίσης και Ξενώνας φιλοξενίας, ο πρώτος και μοναδικός Ξενώνας Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα.

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες παρασχέθηκαν εντελώς δωρεάν χάριν στις μικρές ή μεγάλες προσφορές των δωρητών. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση δόθηκε στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση των μελών της διεπιστημονικής ομάδας καθώς και των πολλών εθελοντών (πάνω από 180).

Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να ανταλλάξει απόψεις τόσο με τον Πρόεδρο της «Γαλιλαίας» Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο αλλά και με το προσωπικό καθώς και με φίλους της «Γαλιλαίας» για την από κοινού περαιτέρω προώθηση του έργου της.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα