15.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ τραγική ιστορία πίσω από την 88χρονη που έγινε Viral στο Μαραθώνιο...

Η τραγική ιστορία πίσω από την 88χρονη που έγινε Viral στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Η κυρία Μαίρη στεκόταν στο δρόμο και χαιρετούσε τους δρομείς

Τα 40 χρόνια έκλεισε φέτος ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και για μία ακόμη φορά έκρυβε μέσα του πολλές ανθρώπινες ιστορίες. Αλλωστε, η συμμετοχή στο Μαραθώνιο, αποτελεί ουσιαστικά την έκφραση της προσπάθειας του ανθρώπου να υπερβεί τον εαυτό του, να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ή να φτάσει εκεί που δεν μπορούσε κάποτε, με αποτέλεσμα μέσα σε όλο αυτό, να γεννιούνται πολλές ιστορίες.

Μία από αυτές αφορούσε τη συγκινητική γιαγιά η οποία στο ύψος των Αμπελοκήπων μετά την Κατεχάκη στεκόταν στο δρόμο και χαιρετούσε τους δρομείς.

Η συγκεκριμένη γιαγιά λοιπόν, ονομάζεται Μαίρη και είναι 88 ετών. Δεν ήταν η πρώτη φορά που βγήκε στους δρόμους για τον Μαραθώνιο και το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς διατηρούσε μαγαζί με ψιλικά στην περιοχή των Αμπελοκήπων και ένιωθε ως ανάγκη να χαιρετήσει τους δρομείς και να τους ενθαρρύνει.

Μία ανάγκη που έγινε μεγαλύτερη μετά το θάνατο του παιδιού της από καρκίνο, γεγονός που τη σημάδεψε για όλη την υπόλοιπη της ζωή. Γι΄ αυτό, το μόνο που ευχόταν στους συμμετέχοντες που περνούσαν μπροστά της, ήταν να έχουν υγεία. Τους έβλεπε όλους σαν παιδιά της…

Η κυρία Μαίρη, γέννημα-θρέμμα της Καισαριανής, από μικρή αγαπούσε τον αθλητισμό, καθώς μετά το σχολείο πήγαινε σε ένα σωματείο στην περιοχή της και έκανε στίβο, με μεγαλύτερη έμφαση στο μήκος.

Μεγαλώνοντας, οι προτεραιότητες άλλαξαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κυρία Μαίρη, δεν σταμάτησε να αγαπάει τον αθλητισμό. Και το δείχνει κάθε φορά που μπορεί, βγαίνοντας στο δρόμο να φωνάξει και να ενθαρρύνει τους δρομείς που ξεκινούν από το Μαραθώνα και τερματίζουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Πολλοί που έχουν ξανατρέξει στην απόσταση, πλέον την αναγνωρίζουν και ανταποδίδουν, με ένα χαμόγελο ή μια αγκαλιά την άδολη αυτή αγάπη…

Και του χρόνου κυρία Μαίρη…

Δείτε το βίντεο:

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα