22.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΚήρυξη τριήμερου Εθνικού Πένθους για το ναυάγιο της Πύλου

Κήρυξη τριήμερου Εθνικού Πένθους για το ναυάγιο της Πύλου

Στον αέρα το ντιμπέιτ

Την κήρυξη τριήμερου Εθνικού Πένθους για τη ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Πύλου αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος, για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, «με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία».

Διευκρινίζεται ότι το τριήμερο Eθνικό Πένθος θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16/6.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Σιακαντάρης μιλώντας στην ΕΡΤ, και απαντώντας σε ερώτηση για το πόσα άτομα βρίσκονταν πάνω στο αλιευτικό, διευκρίνισε πως δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να απαντήσει κάποιος με ακρίβεια, ούτε και να επιβεβαιώσει αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφορίες που υπήρξαν περί 750 επιβαινόντων. «Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι ο αριθμός νεκρών και διασωθέντων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον αέρα το ντιμπέιτ

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης στον αέρα είναι η διεξαγωγή του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει το πρωί της Πέμπτης προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Νωρίτερα πάντως πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αναβολή της τηλεμαχίας, διευκρίνιζαν πως «το Υπουργείο δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής».

Ακύρωση προεκλογικής δραστηριότητας από τα κόμματα

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, η Νέα Δημοκρατία ανακοίωνσε ότι αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του κόμματος κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους.

Νωρίτερα, λόγω του τραγικού ναυαγίου, ανακοινώθηκε πως αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εξάλλου, ακύρωσε την προγραμματισμένη ομιλία του στη Σητεία και περιορίστηκε σε μια σύντομη συνομιλία με τους κατοίκους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα